10 lietas, kas mainās uz visiem laikiem, ja aiziet kāds no vecākiem. Vairs nekas nebūs kā agrāk

Lai arī nāve ir dabiska un neizbēgama dzīves sastāvdaļa, kādam no mums, kurš palicis viens pēc mīļotā cilvēka nāves to pārdzīvot ir neizsakāmi grūti.

Īpaši tas ir sāpīgi, ja šis tuvais cilvēks ir kāds no vecākiem. Neatkarīgi no tā, kādas ir bijušas jūsu attiecības, vecāka zaudējums ir notikums, pēc kura izmainās visa jūsu dzīve.

Tiem, kuri jau ir pārdzīvojuši vecāku zaudējumu, mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību.

Lūk ko jūs noteikti pārdzīvojāt pēc šī šausmīgā zaudējuma:

Jūs kļūstiet pārāk trauksmains.

Stresa situācijas ikdienas pienākumus padara nepārvaramus. Kļūst skaidrs, ka jūs uztraucieties vēl vairāk, bet darīt variet ievērojami mazāk.

Pētījumi liecina, ka cilvēki, kuri pārcietuši vecāku zaudējumu, vairāk  tiek pakļauti nemieram, depresijai un toksikomānijai.

Jūs nevariet kontaktēties ar cilvēkiem, kuri žēlojas par saviem vecākiem.

Parasti cilvēki, kuri sūdzējās par saviem vecākiem jūs neuztrauca, taču pēkšņi jūs saprotiet, ka šāda veida komentāri jums krīt uz nerviem.

Jūs jūtiet bēdas ar visu savu ķermeni.

Sajūta ir tāda, it kā katra jūsu organisma šūna ir saskārusies ar vecāku zaudējuma traumu. Un zināmā mērā tā tas ir, jo cilvēks no bēdām var saslimt arī fiziski.

Lielākam riskam, ka pēc vecāku zaudējuma pasliktinās fiziskais stāvoklis ir pakļauti tieši vīrieši. Kamēr jūs sērojiet, neaizmirstiet arī parūpēties par sevi.

Izdziedināšanās process ir ne tikai emocionāls vai garīgs, bet arī fizisks.

Jūs mācieties sadzīvot ar skumjām.

Bēdām ir daudz dažādu etapu. Jūs sāksiet ceļojumu, kad sapratīsiet, ka nekad nebeigsiet ilgoties pēc saviem vecākiem, taču kādu dienu jūs iemācīsieties pieņemt to, ka viņu nav.

Jūsu dzīvē būs gan labās, gan sliktās dienas, taču beigu beigās jūs varēsiet kustēties uz priekšu. Taču, ja jūsu sēras ir tik lielas un tās nepāriet pat pēc ilga laika, iespējams, jums vajadzētu vērsies pēc palīdzības pie psihologa.

Svētki nekad vairs nebūs tādi kā iepriekš.

Vairums no mums svētkus ir iemācījušies svinēt no saviem vecākiem. Kad viņu vairs nav blakus, svētki un īpašie notikumi mums vairs nešķiet tik priecīgi.

Taču ar laiku jūs uzzināsiet jaunus svinēšanas veidus, jau bez jūsu vecākiem.

Jūs mācāties pieņemt viņu nepilnības.

Kad jūs bijāt ļoti jauni, jūsu vecāki bija jūsu varoņi. Taču ar gadiem jūs sapratāt, ka viņi ir parasti cilvēki, tādi paši kā jūs.

Pēc tam, kad viņi aizies, jūs atskārtīsiet, ka esiet samierinājušies ar visiem viņu trūkumiem un kļūdām un beigu beigās jūs varēsiet viņiem piedod un ieraudzīt viņus citā gaismā.

Jūsu emocijas kļūst sarežģītākas.

Sēras pāriet vairākos etapos un jūs variet  izjust gan skumjas, gan vainas sajūtu, gan dusmas, bailes, atvieglojumu un pārakmeņošanos tikai dažu minūšu laikā. nevairieties no negatīvajām emocijām – tā ir daļa no izdziedināšanās procesa.

Izmainās jūsu attiecības ar brāļiem un māsām.

Katrai ģimenei ir sava dinamika, ko parasti kopā satur vecāki. Reizēm tik lielas bēdas var izskaut konfliktu starp brāļiem un māsām.

Reizēm tās var tieši otrādi – izdziedēt izjauktas attiecības. Jebkurā gadījumā, tas ir garš un ģimenisks process, un ja jūs variet, tad paļaujieties viens uz otru – jums ir vajadzīgs šis atbalsts.

Jūs pieķeriet sevi pie domas, ka vajag viņiem piezvanīt.

Viens no sirdi plosošākajiem pārdzīvojumiem pēc vecāku nāves ir paņemt rokās telefonu, lai piezvanītu vecākiem, paziņojot kādus labus jaunumus vai palūdzot kādu padomu, taču tad saprast, ka vairs nav kas atbild.

Jūs uzzināsiet, cik stipra ir mīlestība.

Jūs sapratīsiet, ka mīlestība, ko jūs izjūtiet pret vecākiem , ir tikpat spēcīga kā agrāk. Tas ir kā mierinājums jūsu skumjām, un , pārdomājot to laiku, ko jūs pavadījāt kopā ar saviem vecākiem, jūs novērtēsiet šo mīlestību.

Un tas jums palīdzēs pārdzīvot grūtākos brīžus dzīvē.

Ja jums ir grūtības un jūs nekādi nespējiet tikt galā ar sērām – nemokiet sevi. Meklējiet atbalstu un palīdzību starp tuviniekiem un speciālistiem.

avots: goodfullness.com

Pievienot komentāru