10 augi, kurus nevajadzētu stādīt blakus tomātiem: paliksiet bez ražas

Uzzini, ko drīkst stādīt blakus tomātiem un no kādiem augiem stingri jāizvairās.

Ražas kvalitāte un apjoms ir atkarīgs no tā, kā organizēsiet dobes savā zemes gabalā. Tomāti nav visprasīgākā kultūra, bet jums ir pareizi jāpieiet kaimiņattiecību jautājumam. Pirmkārt, lai augi neapmainītos ar kaitēm un, otrkārt, lai tie viens otru neapspiestu.

Vai papriku var stādīt blakus tomātiem atklātā laukā

Ja kaut ko var stādīt līdzās tomātiem atklātā laukā, tad papriku, bet tikai tad, ja abām kultūrām var nodrošināt kvalitatīvu aizsardzību pret kaitēm un kukaiņiem. Fakts ir tāds, ka gan paprika, gan tomāti pieder nakteņu dzimtas augiem, kas nozīmē, ka tie cieš no vienādām problēmām.

Pluss – prasības attiecībā uz gaisa temperatūru un mitruma līmeni tomātiem un paprikai ir vienādas, var izmantot kopīgu režģi stiprināšanai. Turklāt tomāti lieliski atbaida laputis, kas ļoti bieži izvēlas savu dzīvesvietu paprikas augos.

Lasi vēl: Kā citu cilvēku viedokļi traucē mums gūt panākumus: psihologa atbilde

Vai līdzās tomātiem atklātā laukā var stādīt zemenes

Pieredzējuši dārzkopji zina, ka stādīt zemenes blakus tomātiem ir interesanta ideja, kuras rezultātā no dobes varēs iegūt gan ogas, gan dārzeņus. Galvenais noteikums ir nekombinēt ar zemenēm augstražīgu tomātu šķirni, pretējā gadījumā tā atņems visu saules gaismu ogām.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Tas pats noteikums attiecas uz jāņogām un ērkšķogām – harmoniska kaimiņattiecību rezultātā ogu krūmus neterorizēs kaitēkļi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Pievienot komentāru