Viņa meklēja sev bagātu vīru – uz viņas vēstuli atsaucās baņķieris! Lūk, ko viņš atbildēja…

Ģenerāldirektors vienai no lielākajām ASV bankām meitenei atbildēja šādi:

“Cienījamā Skaistulīte!

Es ar vislielāko interesi izlasīju Jūsu ziņojumu iepazīšanās portālā. Domājams, ka ļoti daudzām meitenēm rodas šādi jautājumi. Ļaujiet man izanalizēt jūsu situāciju no investora skatījuma.

Mani gada ienākumi ir vairāk nekā 500 tūkstoši dolāru. Tas ir tieši tas, ko meklējat. Tādēļ uzskatu, ka netērēju Jūsu laiku velti. Kā biznesmens es saku, ka precēšanās ar Jums nebūt nav veiksmīgs darījums. Viss ir pavisam vienkārši. Ļaujiet man Jums pastāstīt, kādēļ tā.

Tas, ko Jūs vēlaties šeit panākt, ir piedāvāt barteri – “skaistums” pret “naudu”, proti, “A” objekts piedāvā skaistumu, bet “B” objekts par viņu maksā. Tā vien šķiet, ka nekā tāda nesaprotama vai pārdabiska šeit nav.

Problēma ir tajā, ka Jūsu skaitums ar laiku pazudīs, bet mana nauda šī iemesla dēļ noteikti nepazudīs. Visticamākais, ka nākotnē mani ienākumi, atšķirībā no Jūsu skaistuma, dubultosies.

Runājot ar ekonomikas terminiem, mēs esam divi aktīvi. Mana vērtība augs, bet Jūsu – tikai kritīs. Un ne jau tāpat vien, bet gan pēc ģeometriskās progresijas.

Iedomāsimies, ka attiecības ar Jums ir kā tirdzniecības akts. Kā jebkuram pārdevējam Volstrītā, viņiem ir sava nostāja.

Ja Jūsu, būdama aktīvs, cena kritīsies, mēs to pārdosim. Turēt īpašumā šādu aktīvu arī turpmāk ir pilnīgi bezjēdzīgi. Tas pats attiecas uz laulību, kuru Jūs tik ļoti vēlaties. Lai arī cik cietsirdīgi tas neizklausītos, bet visoptimālākais risinājums jautājumā par aktīviem, kas ātri zaudē savu vērtību, ir to pārdošana vai iznomāšana.

Jebkurš vīrietis, kas pelna vairāk nekā 500 tūkstošus gadā, noteikti nevar būt muļķis. Saprotams, ka tādi, kā es, ar Jums spēs tikai tikties, nevis precēties. Mans ieteikums – pārtrauciet šos meklējumus. Labāk meklējiet veidus, kā iespējams pašai nopelnīt šādu naudas daudzumu gadā. Tad pieaugs iespēja atrast sev bagātu muļķi.

Ceru, ka Jums noderēja mana atbilde.”

Patiess skaistums nav krāsains iepakojums, bet gan tas, kas slēpjas dziļi iekšienē – tas, ko iespējams iemīlēt līdz pat mūža galam; tas, kas nekad nepazudīs – ne rītdien, ne pēc 100 gadiem…

Noteikti dalieties ar šo rakstu arī ar citiem!

avots

Pievienot komentāru