Vienmēr saglabāju dziju atlikumus…bet tagad tos pārvēršu šedevros

Tiem, kuri pastāvīgi ada, ir zināma dziju atlikumu uzglabāšanas un izmantošanas problēma. Katru reizi nākas izdomāt jaunus projektus, kuros varētu izmantot dažādās krāsas.

Pievērsiet uzmanību tādam interesantam radošuma veidam kā diegu māksla vai diegu grafika. Jūs varat radīt īstas gleznas, izmantojot krāsainu diegu atlikumus.

Projektam būs nepieciešams:

  • Krāsainu diegu atlikumi (neizmetiet nevienu pašu diedziņu!)
  • PVA līme
  • Blīvs pamats
  • Asas šķēres
  • otiņa

Par pamatu izmantojiet finiera plāksni, tepiķa gabalu vai blīvu kartonu. Attēlu var izdrukāt uz printera, un pēc tam pārzīmēt ar marķieri vai pildspalvu. Ja jūs esat pārliecināti par saviem spēkiem, tad klājiet rakstu tieši ar diegiem. Uz paklāja seguma zīmējumu viegli pārnest ar krāsām.

Uzklājiet PVA līmi ar otiņu uz diegu pielīmēšanas vietu. Ļaujiet līmei pažūt pāris sekundes, un pēc tam uzklājiet zīmējumu. Sāciet ar kontūrām, un pēc tam piepildiet tos ar krāsām.

Diegu kārtošanas virziens zīmējuma iekšpusē ir atkarīgs tikai no jūsu fantāzijas. Var atkārtot kontūras, vai arī radīt jaunus. Kontūras diegus labāk dublēt ar tādas pašas krāsas diegiem, lai radītu skaidrāku siluetu. Var uztamborēt gaisa cilpu pīni, lai to izmantotu kā kontūru.

Diegu galus apgrieziet ar asām šķērēm vai nazi. Nevajag censties tos noraut. Pēc tam, kad attēls būs izžuvis, pārgludiniet pāri ar karstu gludekli. Lūk, daži darbi, kas var jūs iedvesmot:

Detalizētāku diegu gleznas veidošanas procesu varat paskatīties zemāk ievietotajā video:

avots

Pievienot komentāru