VIDEO. “Viņa aizgāja pilnīgā vientulībā”. Vīram tā arī neļauj atvadīties no sievas. Milzīgs skandāls par Gaiļezerā piedzīvoto pāršalc Latviju

 

Foto – ekrānuzņēmums

Lienīte Medne–Spāre ilgus gadus bija “Artava” galvenā redaktore. Pēdējos gados viņa bija ieslodzīta savā ķermenī smagas saslimšanas dēļ.

Bet tagad viņas vairs nav. LTV veidotajā sižetā viņas vīrs rakstnieks Vladis Spāre stāsta par šausmīgajiem notikumiem, ko viņam nācies piedzīvot pēdējās dienās.

Vīrs stāsta, ka viņa bijusi ļoti smagi slima – bija pilnībā paralizēta. Viņai bija paralizēta arī kakla muskulatūra, tāpēc viņa nevarējusi pat pasaukt palīgā. Piecus gadus vīrs aprūpēja viņu mājās.

Uz slimnīcu “Gaiļezers” viņu aizveda, lai ievietotu īpašu barošanas caurulīti kaklā, jo viņa aizrijās arī ar medicīnisko pārtiku. Procedūru veica, bet pēc dažām dienām Lienīte nomira. Vīram no sievas tā arī neizdevās atvadīties, jo ārstējošā ārste to vienkārši neļāva.

“Mani nelaida klāt. Es biju vienīgais cilvēks, kas pēc viņas skatiena zināja, uz ko viņa norāda. Viņa nomira pilnīgā vientulībā, vidē, kurā par cilvēku neviens neinteresējas.

Viņi tur aizbildinās ar kaut kādu karantīnu, kaut gan apkārt staigā parastajās maskās un baltos halātos.

Es būtu ar mieru bijis kaut skafandru uzvilkt, lai tikai man ļauj atvadīties no savas sievas! Es katru dienu zvanīju un lūdzos. Bet daktere Puriņa teica – nē” – ziņu dienestam stāsta vīrietis.

Foto – ekrānuzņēmums.

RAKUS Neiroloģijas nodaļas vadītājs Guntis Karelis tagad teic, ka notikušais ir nelaimīgs pārpratums, kuru vairs diemžēl nekā nevar vērst par labu.

Viņš uzsver, ka pacientus drīkst apmeklēt arī gripas karantīnas laikā. Viņš atzīst, ka šajā gadījumā ārstei pietrūcis empātijas pret pacientu un viņa radiniekiem. Viņš sola, ka ārstējošajai ārstei tiks piemērots disciplinārsods.

Slimnīcā šobrīd sākta iekšējā izmeklēšana. Jāatgādina arī, ka radinieku apciemošanu slimnīcā paredz arī valstī spēkā esošs likums. Daudzi Vladim Spārem tagad iesaka tiesāties par notikušo, tomēr viņš saka, ka to nedarīs. Ar šo gadījumu vien vēloties pievērst sabiedrības uzmanību, lai pasargātu citus no tikpat traģiskas pieredzes.

Latvijas televīzijas veidotais sižets un intervija ar Vladi Spāri:

Pievienot komentāru