VIDEO. Tas sāksies jau piektdienas vakarā un turpināsies vismaz divas nedēļas… Bricis nāk klajā ar biedējošām prognozēm

Foto – ekrānuzņēmums

Laika ziņu moderators Toms Bricis nācis klajā ar pirmajām laika prognozēm, kas mūs sagaida vismaz tuvākās divas nedēļas. Viņš atklāja arī to, kāds laiks gaidāms Latvijā, sagaidot Ziemassvētkus.

“Esam gandrīz mēnesi nodzīvojuši tādā pamatīgā ziemā. Un tagad mūs gaida tāds pamatīgs atkušņu periods. Daudzviet Latvijā sniega sega būs nokususi pilnībā, tāpēc tas rada bažas, vai atkal nesāksies atkal plūdi,” – “Facebook” publicētajā video skaidro laika ziņu speciālists.

Viņš prognozē, ka pamatīgs un ilgs atkusnis visātrāk sāksies Kurzemē, piektdienas vakara pusē, kad gaisa temperatūra sasniegs +3 līdz +6 grādus. Bet pārējā Latvijas teritorijā kušana sāksies sestdien, kad gaisa temperatūra vairākos rajonos sasniegs tāpat jau pieminētos +6 grādus. Tiesa, Latgalē gaisa temperatūra pieturēsies nedaudz zemāka, kā rezultātā sniegs arī nekusīs tik strauji.

Nepavisam nav iepriecinoša prognoze par upēm un ūdens līmeni tajās. Bricis teic, ka Kurzemes un Zemgales upēs ūdens līmenis kāps strauji, pat līdz 3 līdz 3,5 metriem. Lielupes pietekās Zemgalē gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās līdz 2,5 metriem. Bet maksimālā ūdens līmeņa kāpšana gaidāma nākamās nedēļas vidū.

Foto – Armanda Troska/ “Facebook”. Plūdi Pļaviņās.

“Šajos reģionos dzīvojošie zina, kuras vietas parasti applūst. Var gan applūst arī kādi atsevišķi lauku ceļa posmi, kas nebūs izbraucami,” – viņš skaidro.

Lasi vēl: “Es neredzu kā tālāk kopā turpināt….” ļoti bēdīgas pārmaiņas gaidāmas ar vienu no latviešu slavenākajām rokgrupām

Vai var prognozēt tik trakus plūdus, kādi bija pagājušajā gadā Jēkabpilī? Bricis teic, ka prognozēt to ir grūti, jo ledus sastrēgums ir visneprognozējamākais faktors – cik tas būs blīvs un vai ūdens atradīs vietu, kur izspraukties…

Foto – ekrānuzņēmums/ Youtube.

“Aizvadītajā nedēļā Jēkabpilī ūdens līmenis jau ir kāpis par 2 metriem, un dažviet jau izveidojies ledus sastrēgums,” – saka Bricis, tomēr uzsverot, ka prognozēt lielus plūdus šobrīd nevarot.

Viņš sola, ka decembra otrajā pusē visā Latvijā bieži gaidāms lietus. Bet janvāri prognozēt vēl esot pāragri.

“Decembra otrā puse ļoti atšķirsies no tā, kādi bija laika apstākļi pagājušo mēnesi – būs stiprs vējš, nav izslēgts, ka gaidāma arī kāda vētra, būs daudz nokrišņu, lielākoties lietus. Ziemassvētki – pagaidām izskatās, ka būs bez sniega,” – stāst laika ziņu speciālists.

Pievienot komentāru