Vai māmiņām, kas zīda bērnu, ir atļauts krāsot matus?

Kā pareizi krāsot matus māmiņām, kas zīda bērnu?

Uzklājot krāsu uz matiem, centieties neapstrādāt sakņu zonu, atkāpjoties no tās apmēram par 0,5 cm un līdz minimumam samazinot krāsas saskari ar ādu. Tas pilnībā novērsīs risku, ka krāsas sastāvdaļas var nokļūt uz ādas – un līdz ar to arī asinīs un mātes pienā. Kopumā barojošo māmiņu matus vislabāk krāsot frizētavā – pašai veikt šādas manipulācijas (ar atkāpšanos no matu saknēm) būs mazākajā gadījumā neērti. Šeit pieredzējis meistars ieteiks vispiemērotākās matu krāsas māmiņām, kas baro bērnu ar krūti.

Krāsot matus jaunajām māmiņām vajadzētu labi vēdināmā telpā – ja no saskares ar ādu var izvairīties, neliekot pie saknēm matu krāsu, tad no mākslīgo krāsvielu sastāvdaļu tvaiku ieelpošanas nekur nevar aiziet – ja vien neuzliek respiratoru! Un galu galā, ieelpojot gandrīz visas ķīmiski aktīvās vielas caur plaušām nokļūst asinīs un no tām – tieši mātes pienā. Tāpēc ļoti noderēs atvērti logi matu krāsošanas procedūras laikā un stundu ilga pastaiga svaigā gaisā pēc tās.

Pierādīts interesants fakts: hormonu pārbagātības dēļ grūtniecības laikā un pēc dzemdībām matu krāsošana var sagādāt negaidītu pārsteigumu, iegūstot pavisam citu nokrāsu vai arī to, ka krāsa vispār “neķeras” klāt pie matiem. Šādi gadījumi ir reģistrēti pat frizieru praksē.

Nu, ja esat kategoriski pret jebkādu – pat kvalitatīvu un nekaitīgu – ķīmiju zīdīšanas laikā, jūsu variants – dabiska matu krāsošana, kas palīdzēs ne tikai mainīt krāsu, bet arī stiprināt matus, padarīt tos “dzīvus” un “paklausīgus”.

 

Leave a Comment