Vai jūs varat uzglabāt augļus ledusskapī: eksperts brīdina nepieļaut šo kļūdu

Augļi ir daudzu iecienīts produkts, un, vēloties to ilgāk saglabāt svaigus, mēs tos nereti ievietojam ledusskapī. Eksperte pastāstīja, kāpēc to nevajadzētu darīt.

Dietoloģijas eksperte Marija Kelnere paskaidroja, kāpēc nevajadzētu augļus glabāt ledusskapī.

Saskaņā ar ekspertes teikto, tie arī bez ledusskapja lieliski saglabāsies – galvenais ir uzturēt pareizo temperatūru un mitruma līmeni telpā.

“Katram pārtikas produktam ir savi ieteicamie uzglabāšanas apstākļi, kas ir pārbaudīti gadiem, pat pareizāk būtu teikt – gadsimtiem ilgi. Galu galā agrāk cilvēkiem nebija ledusskapju, un augļi un dārzeņi tika uzglabāti visu gadu bez to palīdzības,” piebilda eksperte.

Ja augļus ieliek ledusskapī uzreiz pēc iegādes, tie drīz vien zaudēs gan garšu, gan krāsu, un, piemēram, banāni kļūs melni un nederīgi.

“Otrais iemesls – ja auglis nav nogatavojies uz zara, tad zemā temperatūrā un lielā mitrumā nogatavošanās process palēninās vai vispār apstājas. Vēl viens ne mazāk svarīgs iemesls ir derīgo īpašību zudums: līdz pat 70% divu dienu laikā. Tas nozīmē, ka mēs cenšamies produktu uzglabāt ilgāk, cerot, ka saglabājam augļus savas labsajūtas labā, bet patiesībā mēs iegūstam pretējo,” – sacīja Marija Kelnere.

Lasi vēl: Ja gribat izvairīties no skandāla, šos ziedus nevajadzētu dāvināt gandrīz nevienam

Eksperte uzskaitīja augļus, kurus ir kontrindicēts glabāt ledusskapī: banāni, aprikozes, avokado, kivi, plūmes, mango, persiki. Vienīgais, kam ledusskapis šajā situācijā var būt noderīgs, ir īslaicīgai augļu atdzesēšanai karstā laikā.

Leave a Comment