Vai ir bīstami sēdēt ar sakrustotām kājām

Sēdēšana ar sakrustotām kājām ir kaitīga jūsu stājai

Pastāv izplatīts uzskats, ka ilgstoša sēdēšana ar sakrustotām kājām var nopietni kaitēt jūsu stāju, kas savukārt var negatīvi ietekmēt jūsu gremošanas sistēmu, stresa līmeni un citas lietas. Daļēji tā ir taisnība.

Ja sēžat taisni, tas negatīvi neietekmē jūsu stāju, taču problēma ir tā, ka, sakrustojot kājas, vairums no mums saliecās. Tāpēc mēģiniet turēt taisnu muguru.

Kāpēc grūtniecības laikā nevar sēdēt sakrustotām kājām? Patiesība vai mīts

Grūtniecības laikā sievietes ķermenī notiek daudzas fiziskas izmaiņas. Kad dzemde izstiepjas, smaguma centrs pārvietojas uz priekšu. Jūs varat staigāt, stāvēt un sēdēt citādi, nekā esat pieradusi.

Lai gan daži ieradumi mainīsies un jūs izvēlēsieties jaunas, ērtākas pozas, neviena ķermeņa poza nekaitēs ne Jums, ne Jūsu mazulim, tostarp ieradums sēdēt sakrustotām kājām.

Sēdēšana sakrustotām kājām nekaitēs jūsu mazulim, taču tā var izraisīt potīšu pietūkumu vai kāju krampjus. Ja jūtat potīšu pietūkumu vai krampjus, mēģiniet sēdēt taisni ar abām kājām uz grīdas vai paceliet tās un nolieciet uz neliela taburetes.

Jāsecina, ka sēdēšana ar sakrustotām kājām jūs nenogalinās – tikai pārliecinieties, ka laiku pa laikam (apmēram ik pēc 20 minūtēm) pieceļaties, pastaigājieties un izstiepieties.

Leave a Comment