Trīs galvenās kļūdas, ko pieļaujam, kopjot matus

Vēl dažas būtiskas kļūdas

Galvas ādas pieradināšana pie mazgāšanas

‘’Lai uzturētu ādu veselīgu un fizioloģiski tīru, jāseko līdzi savam hormonālajam fonam, izdzertā ūdens daudzumam un uzturam. Ja mazgāsiet galvas ādu pārāk reti, tas tikai saasinās ādas stāvokli. Bet arī pārmērīga matu mazgāšana novedīs pie pārāk ātras matu taukošanās. Atcerieties, ka galvas āda ir organisma izdalīšanās sistēma, mazgājiet to reizi nedēļā,” – teica Jūlija.

Problēmas ignorēšana, domājot, ka tā “kaut kā pazudīs pati no sevis”

Parasti jebkura problēma vai diskomforts var liecināt par nopietnu iekšējo nelīdzsvarotību. Un, lai cik dīvaini tas neizklausītos, vispirms tā izpaudīsies uz galvas ādas, uz matu vienību skaita, uz stiebra biezuma. Tāpēc neaizmirstiet, bet konsultējieties ar trihologu.

Krāsojot matus, nelietojat galvas ādas aizsardzību

Jebkura krāsošana ir ķīmisks process. Un, ja visu mūžu no mēneša uz mēnesi krāsojat bez aizsardzības, jūs viegli varat iegūt alerģiju. Pat ja krāsojat ar krāsu bez amonjaka! Tā satur arī ķīmiskus elementus, kas ir kaitīgi epidermai un ūdens-lipīdu apvalkam.

“Es vienmēr saku – pamēģiniet uzklāt krāsu uz sejas, pēc šīs manipulācijas diez vai vēlēsieties to atkārtot,” – saka speciāliste.

 

Leave a Comment