Triki, kā uzglabāt banānus ilgāk svaigus

Lai arī nenogatavojušies banāni mājās var uzglabāties diezgan ilgi, ir daži efektīvi un vienkārši noderīgi padomi, kas var palīdzēt jums saglabāt banānus pēc iespējas ilgāk.

Uzglabājiet banānus atsevišķi no citiem augļiem

Daudzi augļi un dārzeņi izdala etilēnu – tā ir kaitīga gāze, kas veicina blakus esošo produktu ātru sadalīšanos. Banāni ir īpaši jutīgi pret etilēnu. Tāpēc vislabāk tos uzglabāt atsevišķi no citiem produktiem.

Pakariniet tos

Jūs varat iegādāties arī īpašu banāniem paredzētu plauktiņu – to nav grūti atrast internetā. Ja banānus turēsiet uz tā piekārtus, tie ilgāk saglabāsies dzelteni un svaigi.

Novietojiet banānus ledusskapī

Banānus var uzglabāt ledusskapī – zemā temperatūra palēnina ķīmisko nogatavošanās procesu. Tiesa, arī to miziņa diezgan ātri kļūs brūna, bet iekšpusē tie saglabās patīkamu garšu un stingru konsistenci.

Apsmērē banānus ar citrona sulu

Ja nepieciešams saglabāt jau nomizotu banānu svaigumu, apšļakstiet tos ar citrona vai laima sulu. Citrusaugļi palēnina oksidēšanās procesus, tāpēc banāni ilgāk saglabās savu garšu un tekstūru.

Lasi vēl: Kā atbrīvoties no ķiploku smaržas pēc to apēšanas: trīs produkti, par kuru nepieciešamību jūs pat nenojautāt

Sasaldējiet banānus

Pat izmantojot visus iepriekš minētos padomus, jūs nevarēsiet saglabāt banānus svaigus un bez melnuma ilgāk par nedēļu. Ja tomēr nepieciešams ilgāks laiks, labāk tos sasaldēt. Saldētavā banānu derīguma termiņš pagarināsies līdz pat mēnesim.

Tas jo īpaši attiecas uz gadījumiem, kad augļi nepieciešami cepšanai un desertu, kokteiļu vai mājās gatavota saldējuma pagatavošanai.

 

Pievienot komentāru