Toms Bricis nāk klajā ar prognozēm šai nedēļai – vai tiešām pavasaris atceļas?

LTV ziņu moderators Toms Bricis raidījumā “Rīta Panorāma” apbēdināja visus tos, kas jau šonedēļ gaida pavasari. Visticamāk, šonedēļ to patiešām Latvijas teritorijā vēl nesagaidīt.

Foto – Pexels

Jau otrdien pastiprināsies vējš un vakara pusē Latviju no rietumu puses šķērsos plaša nokrišņu zona, kas atnesīs gan sniegu, gan puteni. Pie tam putināšot visu nakti un ar pārtraukumiem putenis turpināsies arī trešdien pa dienu.

Temperatūras ziņā gan nekas ārkārtējs nav gaidāms – nedēļas vidū tā svārstīsies dienas laikā ap nulli, tomēr vēja brāzmas būs izteiktas un sasniegs pat 15 līdz 20 metrus sekundē.

Ceturtdien dienas gaitā vējš mazliet pierimšot, arī piektdien tas kļūs mērenāks, un arī nokrišņi mitēsies, tomēr temperatūras ziņā joprojām saglabāsies ziemīgi laika apstākļi – būs neliels sals.

Nākamais ciklos, kas ieviesīs laika apstākļu izmaiņas, Latvijas teritoriju sasniegšot sestdien. Un kā atzīmē Toms Bricis – pašreizējās prognozes liecina, ka tas atnesīs siltāku gaisu un temperatūra pakāpsies jau virs nulles. Tomēr šis ciklos var atnest arī lietu un slapjdraņķi, kas atkal var pāriet sniegā un putenī.

Pastāvot pat iespēja, ka sestdien Latvijā plosīsies visai stipra vētra.

Pievienot komentāru