Tagad es vienmēr pērku par 1 citronu vairāk

Spilgti dzeltenie citrusaugļi ne tikai pozitīvi ietekmē veselību, bet tie ir arī neaizstājams palīgs sievišķīga skaistuma un tīrības uzturēšanā virtuvē.

Citroniem raksturīgais skābums un svaigais aromāts pārveido jebkuru ēdienu – gan saldu, gan sāļu.

Taču ne vienmēr ir iespējams turēt pa rokai svaigus citronus, ko izmantot ēdiena gatavošanā, tīrīšanas līdzekļos un mājās gatavotos skaistumkopšanas produktos. Mēs iesakām no citrona miziņām pagatavot universālu garšvielu, kas ir neticami aromātiska un viegli lietojama.

Kā kaltēt un izmantot citrona miziņu

Citronu mizas pagatavošanai ir nepieciešami 3-4 svaigi citroni. Rūpīgi tos nomazgājiet. Atdaliet miziņu ar dārzeņu mizotāju, uzmanoties, lai nepieskartos baltajai miziņai (tā piešķir pārmērīgu rūgtumu).

Izžāvējiet miziņas. To var darīt ārā svaigā gaisā, elektriskā žāvētājā vai uz minimālas temperatūras karsēt cepeškrāsnī vismaz 2stundas, viegli atstājos vaļā cepeškrāsns durvis. Šādas citronu mizas jau ir gatavas lietošanai, piemēram, tējas aromatizēšanai. Bet varat kaltētās mizas izmantot arī citiem risinājumiem.

Ielieciet mizas virtuves kombainā vai blenderī un sasmalciniet pulverī. Tagad šo garšvielu var izmantot dažādu ēdienu pagatavošanai: ceptām zivīm, jūras veltēm, salātiem, konditorejas izstrādājumiem, krēmiem…

Lasi vēl: Kā padarīt dvieļus baltus bez vārīšanas vai speciāliem līdzekļiem

Lietojiet garšvielas mēreni, jo tās garša ir diezgan intensīva: 1 tējkarote pulvera aizstāj 1 ēdamkaroti svaigas citrona miziņas.

Starp citu, sajaucot 1 tējkaroti citrona pulvera ar 2 ēdamkarotēm cukura un pievienojot nedaudz olīveļļas, iegūsiet lielisku ķermeņa skrubi ar pretcelulīta efektu.

 

Leave a Comment