Tā ir lielākā kļūda, kādu varat pieļauj, uzlādējot savu iPhone. Bet no tās ir viegli izvairīties!

Ir daudzas kļūdas, ko var pieļaut, kad runa ir par iPhone. Dažas no tām ir acīmredzamas, piemēram, iemest telefonu tualetes podā vai arī nekad neizmantot aizsargvāciņu.

Dažas ir mazāk acīmredzamas. Piemēram, vai jūs zinājāt, ka nekad nevajag – un mēs atkārtojam NEKAD – atstāt telefonu lādēties uz nakti?

Un tā nav vienkārši pilsētas leģenda. Viedtālruņu vadošais pētnieks Somdipom Dajems paskaidroja,  kāpēc tas ir ļoti slikts ieradums.

Atstāt telefonu lādēties uz nakti – kur ir problēma?

“Uzlādēt iPhone, kad jūs naktī guļat, ir normāli procesa ērtības dēļ. Bet lielākajā daļā gadījumu mēs pat nepadomājam par sekām. Ilgstoša uzlāde var novest pie jūsu iPhone baterijas pārlādēšanu, – brīdina Somdips, zinātnieks no Eseksas Universitātes, Lielbritānijā.

Pētījumi ir pierādījuši, ka pārlieka jūsu iPhone uzlāde var patiesībā novest pie akumulatora jaudas samazinājuma par veseliem 25 % vien 2 gadu laikā, salīdzinājumā ar parasto procedūru, kad mēs uzlādējam telefonu tikai līdz uzlādes cikla beigām”.

Au! Nevajag tā.

“Uzlādes cikls – tas ir, kad jūsu baterija pāriet no izlādētas vai gandrīz izlādētas uz pilnu. Pastāvīga mūsu telefonu uzlāde izraisa ķīmisku reakciju jonu apmaiņā akumulatora iekšpusē, kas pasliktina kopējo uzlādes jaudu.

Pētījumi arī parādīja, ka jūsu iPhone baterijas uzkaršana uzlādes dēļ var novest pie ierīces darba temperatūras paaugstināšanās, kas galarezultātā var novest pie kalpošanas laika samazināšanās”.

Bet jūs taču negribat, lai tā notiktu, vai ne?

“Tas var novest pie kalpošanas laika samazināšanās vidēji par 2 reizēm, ja darba temperatūra paaugstinās tikai par 10 – 15 grādiem pēc Celsija ilgstoša laika posmā”, – viņš turpina.

Ko tad var darīt?

“Ja jūs vēlaties izmantot savu iPhone un nesūdzēties par viņa darbu, neuztraukties par akumulatora jaudas samazināšanos vai arī nedomāt par nomaiņu, tad nākošreiz uzlādējiet to vienkārši darba laikā. Pagaidiet, līdz akumulatora uzlāde nepaaugstina 95 % un izmantojiet to, līdz baterijas līmenis būs mazāks par 10 %, bet pēc tam uzlādējiet to tāpat”.

Vai jūs darāt tāpat, vai arī atstājiet lādēties uz nakti?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru