Pasaule jūk prātā no “periodiskā gavēņa”. Lūk, fakti un mīti, par kuriem labāk uzzināt iepriekš. Tās noteikti nav zāles pret visām problēmām!

Periodiskais gavēnis vai periodiskā badošanās tagad ir kļuvusi par ļoti modernu notievēšanas veidu. Bet, vai viss ir tik viennozīmīgs?

Internetā par šo tēmu var atrast ļoti daudzus un dažādus rakstus, mums vēsta Plantbased News. Bet mēs jums piedāvājam vispopulārākos mītus, kuri ir jāzin, pirms sākat izmēģināt badošanos.

Mīts Nr. 1: periodiskais gavēnis palēnina jūsu vielmaiņu.

Brokastis pāris stundas vēlāk neietekmēs jūsu vielmaiņu. Tieši otrādi, īslaicīga badošanās var patiesībā paātrināt vielmaiņu noradrenalīna hormona atbrīvošanās rezultātā.

Mīts Nr. 2: jūsu muskuļi pazudīs.

Patiesībā muskuļi necietīs. Gavēnis ir efektīvs, lai saglabātu muskuļu masu un mazinātu tauku atliekas. Bet savienojumā ar spēk treniņiem šis gavēnis var pat palielināt muskuļu masu.

Mīts Nr. 3: jūs visu laiku būsiet izsalkuši.

Gavēnim nav nekāda sakara ar izsalkumu. Cilvēka organisms ir evolucionējis,lai pārdzīvotu periodus bez ēšanas.

Tauki netiek sadedzināti, ja glukozes daudzums ir pietiekams. Kad mēs pārciešam badošanās periodus, glikozes līmenis krītas. Organisms sāk tērēt tauku rezerves.

Mīts Nr. 4: jums būs grūti draugu kompānijā.

Jūs jutīsieties neveikli, kad draugu kompānijā pie vakariņām neko nevarēsiet ēst.Vienkārši centieties ieplānot savu laiku pareizi.

Mīts Nr. 5: Šī metode sievietēm nav piemērota.

Sievietes ir daudz jutīgākas pret izsalkuma signāliem, jo palielinās leptīna un grelīna hormonu izstrāde.

Bet hormonu izstrādi izraisa ne tikai periodiskais gavēnis, bet arī slikti ēšanas paradumi, pārāk daudz sporta, augsts stresa līmenis utt.

Atcerieties, ka gavēnis nedod rezultātus, ja jūs esat pastāvīgā stresā, smēķējiet un maz guliet. Tā būtība nav notievēt par katru cenu, bet gan, lai būtu vesels.

Un kā jūs attiecaties pret periodisko gavēni?

avots: lifter.world

Pievienot komentāru