Spēcīgs ārstniecisks un mitrinošs krēms no pienenēm – tas atjaunos un atdzīvinās pat visnogurušāko un krunkaināko ādu!

Pieneņu krēma recepte
Sastāvdaļas:
1 krūze pieneņu ziedi (kaltēti)
100 ml kokosriekstu sviests
8 pilieni lavandas ēteriskās eļļas

Ielieciet kokosriekstu sviestu burkā un nolieciet burku katliņā. Ielejiet pietiekošu daudzumu ūdens katliņā. Ūdenim ir jāsasniedz 2 -3 cm pa sienām burkai, kurā atrodas kokosriekstu sviests. Katliņu lieciet vārīties uz lēnas uguns un pagaidiet, līdz kokosriekstu sviests sāk kust.

Kad kokosriekstu sviests ir pilnībā izkusis, pievienojiet pieneņu ziedus. Sildiet tos ūdens peldē 1 stundu. Laiku pa laikam pārbaudiet ūdens daudzumu, jo tas iztvaikos (pievienojiet tikai karstu ūdeni).
Pēc tam izslēdziet uguni un atstājiet burku siltā ūdenī vēl 10 – 15 minūtes. Pēc tam šķidrumu nokāsiet. Krēmam ir jābūt spilgti dzeltenā krāsā, kas tik ļoti raksturīga pienenēm.

Pievienojiet lavandas ēterisko eļļu un pagaidiet, līdz krēms kļūst ciets.

Ar rokas miksera palīdzību sakuliet šo krēmu, kamēr tas iegūst tekstūru, kas līdzinās glazūrai vai sakultam sviestam. Ielieciet maisījumu tīrā stikla burciņā.

Glabājiet šo krēmu ledusskapī, ja mājās ir pārāk silti. Kad smērēsiet šo krēmu uz ādas, jūs pamanīsiet, cik ātri tas kūst.

Jūs šo krēmu varat izmantot kā dabīgu balzāmu lūpām, sejas ādai, kaklam, dekoltē, sausajai roku, kāju, elkoņu ādai, kā arī, lai mitrinātu kāju pēdas.

Turklāt daudzi cilvēki to ir izmantojuši, lai mīkstinātu muskuļu sāpes, lai novērstu apsārtumus no aknes, un daudzi vīrieši to lieto kā dabīgu krēmu pēc skūšanās.

Tas ir labākais mitrinošais un barojošais krēms, kādu jūs varat pagatavot mājās.

avots

COMMENTS

Pievienot komentāru