Robežsardze: pagaidām nav pazīmju, ka Latvijai tuvotos liels robežpārkāpēju skaits

Pagaidām nav pazīmju, ka Latvijai tuvotos liels robežpārkāpēju skaits, piemēram, kāda migrantu kolonna, un uz robežas nav vērojama spriedzes palielināšanās, šorīt intervijā TV3 sacīja Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Polijas premjers Mateušs Moraveckis svētdien preses konferencē Rīgā paziņoja, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms svētdien ir transportējis nelegālos migrantus no Polijas robežas uz sadales centru, lai tālāk tos nosūtītu uz Baltijas valstu robežām.

Pēc Pujāta stāstītā, pagaidām nav jūtams, ka pieaugtu migrantu spiediens uz Latvijas robežu, lai arī vakar atturēto robežpārkāpēju bijis nedaudz vairāk kā citas dienas, proti, no ienākšanas Latvijā atturēti 27 migranti.

“Latvija neplāno kļūt un nekļūs par nelegālās migrācijas tranzītvalsti vai par uzņēmējvalsti,” paziņoja robežsardzes vadītājs.

Latvijas Radio Pujāts stāstīja, ka pagaidām par potenciālajiem riskiem atbildīgajiem dienestiem esot informācija tikai no Polijas, bet no citiem avotiem šādas ziņas nav saņemtas.

Taujāts, vai robežsargiem pietiks resursu lielāka robežpārkāpēju pieplūduma apturēšanai, Pujāts atzīmēja, ka pašlaik nav prognozējams, kādi būs pārkāpēju apjomi, bet Latvija mobilizējusi iespējamu lielus spēkus. Viņš atgādināja, ka robežsardze pastiprināti strādā jau kopš vasaras, bet pēdējā laikā īpaši aktualizēti dažādi rīcības plāni krīzes situācijām.

Visu rakstu Tu vari izlasīt ŠEIT

Pievienot komentāru