Recepte trausliem un maigiem smilšu mīklas cepumiem

Šie cepumi ir neticami garšīgi, ar smalku un maigu pildījumu.

Šeit piedāvājam vienkāršu recepti, kā tos pagatavot.

Sastāvdaļas:

380 g miltu

200 g sviesta

3 olu dzeltenumi

100 g skāba krējuma

šķipsniņa sāls

Pildījumam:

3 olu baltumi

180 g cukura

šķipsniņa citronskābes

šķipsniņa vanilīna

Pagatavošana:

Mīklas sagatavošana: Lielā traukā pievienojiet izsijātus miltus. Ņemiet sviestu un, to apviļājot miltos, sarīvējiet uz rupjas rīves. Iemaisiet sviestu miltos, līdz veidojas smalka drupaču tekstūra.

Lasi vēl: Recepte kraukšķīgiem un sulīgiem skābētiem kāpostiem

Dzeltenumu pievienošana: Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievienojiet miltu maisījumam. Tad pievienojiet arī šķipsniņu sāls un skābo krējumu. Rūpīgi samaisiet, līdz iegūstat viendabīgu un plastisku mīklu.

Mīklas veidošana: No sagatavotās mīklas veidojiet garenu desu un sadaliet to aptuveni 30 vienādās daļās. No katras daļas veidojiet bumbiņu. Bumbiņas novietojiet uz dēļa, pārklājiet ar pārtikas plēvi un ievietojiet ledusskapī uz vienu stundu, lai mīkla atdzesētos.

Krēma gatavošana: Kamēr mīkla atdziest, sagatavojiet krēmu. Saputojiet olu baltumus ar cukuru, citronskābi un vanilīnu. Putojiet masu aptuveni 12 minūtes, līdz tā kļūst stingra un veido pīķus.

Cepumu veidošana: Pēc tam, kad mīkla ir atdzisusi, katru bumbiņu izrullējiet plānā kārtā. Uz katras kārtas uzklājiet nelielu daudzumu krēma. Apvienojiet malas, līdzīgi kā veidojot klimpas, un izveidojiet nelielu padziļinājumu vidū, lai cepums iegūtu formu. Savienojiet izveidotā cepuma pretējos galus.

Cepšana: Cepumus kārtojiet uz cepešpannas un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C temperatūrā aptuveni 10 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini.

Dekorēšana: Kad cepumi ir gatavi un nedaudz atdzisuši, apkaisiet tos ar pūdercukuru.

Šie cepumi ir kraukšķīgi, ar gaisīgu pildījumu, kas noteikti iepriecinās jūs un jūsu viesus.

Leave a Comment