Pufīgas krējuma pankūkas ar kefīru

Turpinām Masļeņicas pankūku maratonu, un šodien dalīšos ar jums ne tikai gardu, bet arī ļoti vienkāršu plāno kefīra pankūku recepti, kas noteikti kļūs par jūsu favorītu.

Pankūkas iznāk ārkārtīgi maigas, plānas un smalkas, ar ideāli zeltainu garoziņu — izskatās vienkārši burvīgi!

Tāpat kā klasiskās piena pankūkas, tās lieliski saderēs gan ar saldajiem pildījumiem, piemēram, ievārījumu, šokolādes krēmu vai svaigiem augļiem, gan ar sāļajiem, piemēram, sēnēm, sieru vai biezpienu.

Turklāt pankūku sagatavošana ir ātra un vienkārša — tās var izcept vakarā un nākamajā dienā izmantot kā pamatu gardām brokastīm vai uzkodām.

Ja piepildīsiet tās ar biezpienu, gaļu vai dārzeņiem un nedaudz sasildīsiet, iegūsiet sātīgu un garšīgu ēdienu, kas būs lieliska izvēle arī līdzņemšanai uz darbu vai piknikam.

Gardas un aromātiskas pankūku brokastis jums būs garantētas!

Sastāvdaļas 25-30 mazām pankūkām: Velku milti 320 grami cukurs 1 ēd.k. sāls 1/4 tējk. soda 1/2 tējk. kefīrs 500 ml. olas 2 gab. verdošs ūdens 300 ml.

Ēdienu gatavošanas recepte : Bļodā ielej miltus, cukuru, sāli un sodu. Pievieno olas un kefīru. Samaisa līdz gludai virsmai.

Pievienojiet verdošu ūdeni un nekavējoties, ar ātrām kustībām, samaisiet visu ar putojamo slotiņu vai mikseri. Maisiet, līdz masa kļūst pilnīgi viendabīga, bez kunkuļiem, un iegūstat gludu, zīdainu tekstūru. Pārliecinieties, ka visi sausi ingredienti ir pilnībā iejaukti un neviena sastāvdaļa nav nosēdusies trauka apakšā.

Pankūkas cepam uz ļoti karstas, ar eļļu vai sviestu viegli ietaukotas pannas.

Cepiet katru pankūku vienmērīgi no abām pusēm, līdz tās iegūst skaistu, zeltaini brūnu krāsu.

Kad viena puse kļuvusi zeltaina un viegli kraukšķīga, apgrieziet pankūku uz otru pusi un turpiniet cept, līdz tā ir pilnībā izcepusies. Pārliecinieties, ka pannas virsma ir pietiekami karsta, lai pankūkas ceptos vienmērīgi un nesadegtu.

Leave a Comment