Pirms stādīšanas iemērciet sīpolus šajā šķīdumā, un tie izaugs jūsu dūres lielumā

Viena tējkarote šīs vielas palīdzēs izaudzēt rekordlielu sīpolu ražu.

Bez sīpoliem mājsaimniecībā nav iespējams – to zina katra saimniece. Tāpēc dārzos parasti tiek stādītas ļoti lielas šī dārzeņa dobes. Pieredzējuši dārznieki ir dalījušies ar nelielu noslēpumu, kā palielināt sīpolu ražu vairākas reizes. Turklāt tie izaugs līdz dūres lieluma. Un tam jums būs nepieciešama parasta soda. Mēs jums pastāstīsim, kā izaudzēt lielus sīpolus ar sodas šķīduma palīdzību.

Kā izaudzēt lielus sīpolus

Soda palīdz paātrināt sīpolu augšanu un pozitīvi ietekmē to ražu. Ja sīpolu mērcēsiet sodas šķīdumā, tā dzinumi būs spēcīgi un sulīgi. Un tas viss tāpēc, ka soda spēj iznīcināt visas patogēnās baktērijas, kas dzīvo uz sīpola virsmas. Pateicoties tās antiseptiskajām īpašībām, soda novērš sēnīšu slimību un puves attīstību.

Ja sīpolu mērcēsiet sodas šķīdumā, tas labāk uzsūks derīgās vielas no augsnes, tāpēc augs daudz lielāks. Šāda procedūra veicina ātru dīgšanu un liela sīpola veidošanos, kā arī pasargā dārzeņus no kaitēm un puves.

Lasi vēl: Trīs zodiaka zīmēm vienmēr ir pravietiski sapņi: kas viņi ir

Kā pagatavot sodas šķīdumu sīpolu apstrādei

Lai pagatavotu sodas šķīdumu, ņem litru karsta ūdens, bet ne verdoša, un ieber tajā tējkaroti sodas. Pirms stādīšanas iemērciet sīpolus šajā šķīdumā uz 30 minūtēm un pārklājiet trauku ar segu, lai maisījums ilgāk saglabātos silts. Pēc šādas apstrādes jūs varēsiet novākt rekordlielu sīpolu skaitu.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 70%

0%

 

 

Pievienot komentāru