Pelējums izzudīs uz visiem laikiem – vienkārši izsmidziniet savu virtuvi un vannas istabu ar šiem līdzekļiem

Pelējuma parādīšanās dzīvoklī ir ne tikai neglīta, bet arī ļoti bīstama: gan labsajūtai, gan remontam.

Parasti pelējuma plankumus var pamanīt telpās, kas nav labi vēdinātas un kurās ir daudz mitruma. Šādas telpas ir vannas istaba un virtuve.

Lai atbrīvotos no virtuves pelējuma, jāpārskata visi skapīši un jāsakārto tie. Noteikti izmetiet visus produktus, uz kuriem pamanījāt pat nelielu pelējuma plankumu. Apstrādājiet visas virsmas ar etiķa un ūdens maisījumu proporcijā 1:1. Tostarp ledusskapja plauktus, kad esat to atkausējuši un atslēguši ledusskapi no strāvas.

Pelējuma pēdas no plastmasas un koka virsmām var notīrīt, apsmidzinot tās ar etiķa šķīdumu un pēc stundas noslaukot sausas. Šādā veidā jāapstrādā visi virtuves koka dēlīši vismaz reizi nedēļā.

Lasi vēl: 8 uzticama partnera pazīmes: jums tās jāzina

Ar pelējumu vannas istabā palīdzēs tikt galā jau minētais etiķa šķidrums. Var arī izmantot cepamo sodu – saujauk ar ūdeni, izveidot putras veida konsistenci un ar to iesmērēt netīrās vietas. Pēc stundas notīrīt un noslaucīt sausu. Tikpat labi vannas istabā var izmantot arī ūdeņraža pārskābe.

Taču daudz vieglāk ir novērst pelējuma parādīšanos – lai to izdarītu, šīs telpas ir pastāvīgi jāvēdina un jāuztur sausas, jāpārliecinās, ka tajās neparādās mitrs gaiss.

Leave a Comment