Pēc kādām pazīmēm var pareģot laiku

Neskatoties uz progresu, spēja pareģot laiku pēc novērojumiem ir ļoti noderīga prasme. Mūsdienu pasaulē mēs sen esam pieraduši paļauties vairs ne uz termometriem, bet gan viedierīcēm.

Tas, protams, ir ļoti ērti, bet ne vienmēr attaisnoti. Pēkšņs negaiss vai sniegputenis var ne tikai sabojāt pastaigu, bet arī kļūt par īstu draudu jums un jūsu tuviniekiem.

Turklāt tā pati viedierīce var izlādēties un atstāt jūs bez tik nepieciešamās informācijas. Ziemā tādu situāciju par patīkamu nenosauksi: bez precīzas laika prognozes jūs pat varat neuzzināt, vai nepieciešams steidzami atgriezties mājās, vai arī var vienkārši pagaidīt, līdz nelaiks beidzas. Šodien mēs pastāstīsim par dažām viltībām, kas palīdzēs jums noteikt laiku bez jebkādu ierīču un interneta palīdzības.

Circeņi

Viena no neviennozīmīgākajāmm, un tomēr visiedarbīgākajām metodēm mūsu izlasē. Rudenī un pavasarī jūs varēsiet uzzināt par tuvojošos aukstumu ar parasto circeņu palīdzību. Šīs mazās radības sāk čirkstēt lēnāk, nekā parasti, kad temperatūra pazeminās. Cilvēka auss bez grūtībām var uztvert šo robežu, vajag tikai uzmanīgi ieklausīties.

Halo

Halo, kas skaidri ieraugāms ap Mēnesi vai Sauli, ir uzticama pazīme tuvojošamies lietum. Šis efekts rodas no ledus kristāliņiem mākoņos, kuri arī atstaro gaismu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Leave a Comment