Paziņotas ļoti nepatīkas prognozes par gaidāmo laiku Jaungada naktī! “Gaidāmas milzu izmaiņas”

Nupat paziņotas ļoti nepatīkamas prognozes par esošo un gaidāo laiku Jaungada naktī! Sinoptiķi paziņojuši, ka sagaidāmas milzu izmaiņas.

Iepriekš mēs ar lielu prieku sagaidījām Ziemas tuvošanos un to, kas ar to saistīts, taču daba, šķiet, izlēma pārsteigt mūs ar savu neprognozējamo gaitu arī šoreiz.  Pašreizējā situācijā jāpievērš uzmanība tam, ka laika apstākļu prognozes nenes nekādu optimismu ne svētdienai, ne arī jaunās nedēļas sākumam.

Šķiet, ka visi zīmes rāda uz laika pasliktināšanos, pat ja daudzi jau ir pielāgojušies sniega un dubļu klātbūtnei, taču uz Jauno gadu situācija tikai turpinās pasliktināties.

Nepavisam nevajadzētu aizmirst, ka tuvojoties nākamajām pāris  dienām, mums jābūt īpaši piesardzīgiem attiecībā uz laika apstākļiem.

Ir paredzēta intensīva laika kulminācija, kas liecina par iespējamu vētru un nelabvēlīgu laiku. Tāpēc būtu vērts sagatavoties šiem izaicinājumiem un rūpēties par savu drošību, ņemot vērā situācijas nestabilitāti un prognožu nenoteiktību.

Spēcīgas snigšanas laikā ir vairākas lietas, ko var darīt, lai saglabātu drošību un pielāgotos šiem apstākļiem:

Uzturiet informētību: Sekojiet laika prognozēm un vietējām ziņām, lai būtu informēts par mainīgajiem apstākļiem un iespējamām brīdīgām situācijām.

Palieciet iekšā, ja iespējams: Ja nav steidzamu vajadzību, labāk palikt iekštelpās, lai izvairītos no potenciāli bīstamām ceļa un laika apstākļu ietekmēm.

Palieliniet redzamību ceļā: Ja jums ir jādodas ārā, nodrošiniet labu redzamību. Lietojiet piemērotu apģērbu un apavus, izvairieties no slidena vai neparedzama seguma uz ceļiem.

Uzmanieties uz ceļiem: Ja ir jābrauc, brauciet uzmanīgi, pietiekami lēnām, lai saglabātu kontroli pār transportlīdzekli, un ņemiet vērā citas transportlīdzekļu kustības.

Sagatavojieties nepieciešamības gadījumam: Ja ir nepieciešams braukt, ņemiet līdzi neatliekamo medicīnisko palīdzību, pārtiku, ūdeni un siltu apģērbu, lai būtu gatavi uz iespējamām aizkavēm vai ārkārtas situācijām.

Nakts uz sestdienu un svētdienu valsts daļās turpināsies intensīva snigšana un slapjš sniegs, radot nepatīkamu atmosfēru tiem, kuri gaidīja iespēju baudīt gleznainu sniegu.

Laiks aplūkot, kas mūs sagaida tuvākajās dienās, un it īpaši Jaungada naktī, kas laiks kļūs krietni savādāks!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment