Pat tie, kas bērnībā necieta ķirbju biezputru, lūgs papildporciju šim ēdienam

Kā garšīgi pagatavot ķirbju biezputru? Ne visiem šāds kārums patiks tā specifiskās garšas dēļ. Taču mēs esam pārliecināti, ka ķirbju biezputru var pagatavot nevainojamu.

Ķirbju labvēlīgo ietekmi uz cilvēka organismu diez vai var pārvērtēt. Šis dārzenis satur minimālu kaloriju daudzumu, kā arī daudz noderīgu vitamīnu. Piemēram, B, E, T, C. Starp citu, T vitamīns jeb kotinīns tiek uzskatīts par diezgan retu, tāpēc ne katrā dārzenī to var atrast. Tas palīdz sadedzināt taukus, vieglāk sagremot smagus ēdienus un attīstīt muskuļu masu organismā sporta treniņu laikā.

Gatavošanas kļūdas

Dažreiz gribas sevi palutināt ar gardu putru, bet neizdodas to pagatavot. Kāpēc tas tā ir? Pirms ķirbju putras gatavošanas ir jāņem vērā dažas lietas. Pirmkārt, ķirbju šķirne. Vislabāk ir iegādāties muskatriekstu ķirbi. Tieši viņš ļaus pagatavot vissaldāko un maigāko putru, jo muskatriekstu ķirbja mīkstums ir ļoti mīksts.

Otrkārt, ķirbju biezputru var gatavot bez jebkādām piedevām vai pievienojot putraimus. Otrā komponenta variantu, par laimi, ir pietiekami daudz. Tā var būt manna, rīsi, kukurūzas vai prosa un pat auzu pārslu putraimi. Kā redzat, ir no kā izvēlēties. Taču ir vērts ņemt vērā, ka katrai putrai būs sava specifiska garša. Lai saprastu, kura no tām jums patīk visvairāk, varat veikt kulinārijas eksperimentus.

Treškārt, nesaudzējiet visdažādākos saldās ķirbju putras papildinājumus. Bagātīgi to aromatizējiet ar pienu, sviestu, cukuru. Neiztikt arī bez papildu sastāvdaļām. Var pievienot riekstus, aprikozes, sukādes, medu. Šādas sastāvdaļas tikai uzlabos ķirbju putras garšu.

Saldā ķirbju putra

Sastāvdaļas:

500 g ķirbja

250 ml ūdens

250 ml piena

250 g prosa

2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu

2 ēdamkarotes cukura

30 g sviesta

Šķipsniņa sāls

Ar pagatavošanas gaitu varat iepazīties nākamajā lapā!

Leave a Comment