Paskatieties uz šo ”briesmoni” tagad!

Pēdējās desmitgadēs laikā Bali sala ir pārvērsta par īstu meku turīgiem tūristiem. Šeit viegli var satikt filmu zvaigznes un popzvaigznes, kā arī politiķus un vienkārši veiksmīgus uzņēmējus.

Tomēr četrkājaiņiem šī vieta nešķiet kā paradīze. Lielākā daļa bez mājām palikušo dzīvnieku šajā vietā dzīvo uz izdzīvošanas robežas, katru dienu cīnoties par savu dzīvību.

LASI VĒL: Viņu mājā aizdegās – un tad māte ieraudzīja, kā suns aiz autiņiem velk viņas 7 mēnešus veco mazuli

Valsts iestādes, kā parasti, ignorē šo problēmu. Par laimi Bali ir daudz nevienaldzīgu cilvēku, kuri ir gatavi palīdzēt četrkājainajiem paši, un puisis vārdā Riko ir viens no viņiem. Šis gadījums notika Bali galvaspilsētā Denpasārā. Atgriežoties no darba, puisis pamanīja novārgušu dzīvnieku, kuram acīmredzami bija nepieciešama palīdzība. Cilvēki vienaldzīgi gāja garām, uzskatot, ka šis suns vairs nav dzīvotājs. Bet Riko nevarēja palikt malā.

Riko atcerās, ka šī nelaimīgā suņa skatiens iespiedās viņam dvēselē. Jauneklis uzreiz saprata, ka viņš izdarīs visu iespējamo, lai glābtu šo dzīvnieku. Šajā naktī dzīvnieks ieguva īpašnieku un labāko draugu. Puisis nosauca mājdzīvnieku ļoti simboliskā vārdā – Houp, kas angliski nozīmē “cerība”, un sāka rīkoties. Veterinārārsts, pie kura Riko vērsās, pateica neapmierinošu spriedumu. Pēc speciālista domām, šis “dzīvais skelets” vairs nav glābjams. Tomēr ticēja, ka viņa Houps ir dzimis zem laimīgas zvaigznes.

Mīlestība, uzmanība un rūpes, un drīz vien vārgais un slimais dzīvnieks sāka strauji atgriezties dzīvē. Puisis uzmanīgi apstrādāja brūces uz Houpa ķermeņa, lai tās ātrāk sadzītu, kā arī regulāri vadāja suni pie veterinārārsta. Drīz vien kļuva skaidrs, ka zem zilacainā skeleta spalvas slēpjas tīrasiņu haskijs. Joprojām nav skaidrs, kurš izdzina tīršķirnes suni Denpasāras ielās, bet fakts paliek fakts, bez Riko Houps sen būtu nomiris no bada un slimībām.

Šķir nākošo lapu un skaties kas no tā visa iznāca

Pievienot komentāru