Pasažieri, kuri nekādā gadījumā nesaņem labākās vietas lidmašīnā

Ne visiem pasažieriem ir atļauts sēdēt pie ārkārtas izejas lidmašīnā.

Daudzi ceļotāji zina, ka labākās vietas lidmašīnas ekonomiskajā klasē ir rindas pie ārkārtas izejas, jo tur ir papildu vieta kājām. Turklāt ārkārtas izejas bieži vien atrodas virs spārniem, kur turbulence nav tik spēcīga kā citās lidmašīnas daļās.

Tomēr ir dažas cilvēku kategorijas, kas nevar baudīt privilēģiju sēdēt šajās īpašajās ekonomiskās klases sēdvietās. Lieta tāda, ka pastāv diezgan stingri noteikumi par to, kas drīkst un kas nedrīkst sēdēt šajās sēdvietās, un runa nav par diskrimināciju, bet gan par drošības noteikumiem, raksta The Sun, atsaucoties uz vienu no lidmašīnas stjuartēm.

Pēc viņas teiktā, šie noteikumi neattiecas uz konkrētu aviokompāniju, tos izstrādājusi Civilās aviācijas pārvalde. Šie noteikumi ieviesti gadījumam, ja lidojuma laikā notiek ārkārtas situācija, un tad būs nepieciešams pēc iespējas ātrāk atvērt ārkārtas izeju un evakuēt pasažierus.

Kam lidmašīnā nav atļauts sēdēt ārkārtas izejas tuvumā

Cilvēkiem ar invaliditāti vai garīgiem traucējumiem. Ja pasažiera fiziskās vai garīgās labsajūtas traucējumi neļauj viņam ātri pārvietoties, lidojuma apkalpei viņš jāpārvieto uz citu sēdvietu.

Pasažieriem ar ievērojamiem redzes vai dzirdes traucējumiem. Ir svarīgi, lai cilvēki pie ārkārtas izejām ātri reaģētu uz norādījumiem.

Gados vecāki pasažieri un cilvēki ar nepiemērotu augumu. Pasažierus pie ārkārtas izejām parasti brīdina, ka negaidītas situācijas gadījumā viņiem būs jāatver ārkārtas izeja – tas prasa ne tikai ātrumu, bet arī zināmu fizisko piepūli.

Lasi vēl: Iegūstiet ogas kapeikas lielumā: 3 lietas, ko kategoriski nedrīkst darīt ar zemenēm martā un aprīlī

Bērni. Pat ja viņi lido pieaugušo pavadībā. Acīmredzot, likt bērniem atbildēt par citu pasažieru drošību ir ļoti slikta ideja.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 69%

0%

Pasažieriem ar dzīvniekiem. Mājdzīvnieks var ietekmēt pasažiera ātrumu, reaģējot ārkārtas situācijā. Mājdzīvnieks var arī bloķēt citus cilvēkus, kas mēģina izkļūt pa izeju, tāpēc labāk, ja mājdzīvnieks sēž citur.

Pievienot komentāru