Pagrīdes cehi ir valsts mēroga problēma, kam jāmeklē risinājums

Šodien medijos izskanējusī informācija par to, ka atklāts kārtējais pagrīdes gaļas cehs – šoreiz Grobiņā, atkārtoti apliecina to, ka melnais un pelēkais sektors gaļas produktu ražošanas nozarē arvien ir milzīgs. Turklāt skumjais fakts šajā gadījumā ir ne tikai nodokļu nemaksāšana valstij, bet arī tas, ka pagrīdes cehi neievēro nekādas stingras kvalitātes prasības, jo gluži vienkārši nav spiesti to darīt. Pārtikas un veterinārais dienests nevar kontrolēt ražotni, kuras darbība pretēji likumā noteiktajam nav oficiāli reģistrēta.

Uzskatu, ka tā ir valsts mēroga problēma, kurai risinājums meklējams arī pircēju attieksmes maiņā pret to, kādas kvalitātes produktus izvēlamies iegādāties. Pērkot un ēdot tādus pārtikas produktus, kuru izcelsme ir nezināma un kuru sagatavošanas laikā nav ievērotas nepieciešamās kvalitātes normas, mēs apdraudam gan savu, gan līdzcilvēku veselību, jo riskējam iegūt slimības, kas rodas nepareizas pārtikas uzglabāšanas un sagatavošanas procesā. Jo īpaši gaļa ir tāds produkts, kas viegli bojājas, tāpēc tās pareiza uzglabāšana un apstrāde ir īpaši atbildīgs process.

Pērkot uzticama ražotāja veikalā pieejamu produkciju, mēs varam būt pārliecināti, ka savu naudu atdodam par preci, par kuru ir samaksāti nodokļi, kuras izveidē ir ievērotas stingras kvalitātes prasības un kura ir mūsu veselībai droša. Ēdiens ir viens no mūsu spēka un veselības stūrakmeņiem, tāpēc aicinu ikvienu rūpīgi izvērtēt to, ko likt uz sava pusdienu galda.

Pievienot komentāru