Operzvaigznes Ludmila Monastirska un Aleksandrs Antoņenko Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” koncertuzvedumā 29. martā

29. martā Latvijas Nacionālajā operā notiks Džakomo Pučīni operas “Manona Lesko” koncertuzvedums. LNO galvenā diriģenta Mārtiņa Ozoliņa vadībā muzicēs pasaulslavenas operzvaigznes – titullomu interpretēs ukraiņu operdīva Ludmila Monastirska, de Grijē lomu dziedās starptautisku slavu guvušais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko. Pārējās lomas interpretēs Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis, Krišjānis Norvelis, Raimonds Bramanis un citi.

Ukraiņu operzvaigznes Ludmilas Monastirskas bagātais, dramatiskais soprāns ir izpelnījies preses un klausītāju uzmanību jau kopš 1996. gada, kad viņa Kijevā debitēja Tatjanas lomā Čaikovska operā “Jevgeņijs Oņegins”. Viņas spilgtais, spēcīgais un neatvairāmais sniegums un nevainojamā vokālā tehnika tiek augstu vērtēta visā pasaulē. Kopš 2010. gada debijas Toskas lomā Vācu operā Berlīnē Ludmila Monastirska ar panākumiem dzied vadošajos Eiropas, Amerikas un Āzijas opernamos.

2017./2018. gada sezonā dziedātāja debitē Losandželosas operā ar Abigailas lomu “Nabuko”. Hjūstonas Grand Opera viņas repertuāram pievienosies titulloma opera “Norma”. Vācu operā Berlīnē viņa dziedās Tosku un Abigailu, bet sezonas noslēgumā Liceu operā Barselonā interpretēs titullomu Pučīni operā “Manona Lesko”. Dziedātājas nākotnes plānos ir arī sadarbība ar Plāsido Domingo projektā Aida: The Stadium World Tour, kur Ludmila Monastirska dziedās titullomu.

Ludmila Monastirska ar panākumiem dziedājusi tādos opernamos kā Parīzes Nacionālā opera, Metropolitēna opera, Vācu opera Berlīnē, Bavārijas Valsts opera, Londonas Karaliskā Koventgārdena opera, Vīnes Valsts opera, Milānas La Scala, Berlīnes Valsts opera u.c.

Viens no šobrīd pasaulē labākajiem tenoriem Aleksandrs Antoņenko šo sezonu sāka Metropolitēna operā ar izcilu sniegumu Kalafa lomā operā “Turandota” un tenora partijā Verdi “Rekviēmā”. Šosezon viņš dzied arī Kavaradosi lomu Pučīni operā “Toska” Stokholmas Karaliskajā operā, Zalcburgas Lieldienu festivālā, Drēzdenes Zempera operā un Vīnes Valsts operā, Kalafa lomu – Cīrihes operā un titullomu “Otello” Ungārijas Valsts operā un Savonlinnas festivālā. “Manonas Lesko” koncertuzvedums ir šosezon vienīgā reize, kad Aleksandrs Antoņenko dziedās Latvijas Nacionālajā operā.

Pēc abata Prevo darba “Stāsts par kavalieri de Grijē un Manonu Lesko” (1731) motīviem tapusī “Manona Lesko” ir Džakomo Pučīni trešā opera. Pirmizrādi “Manona Lesko” piedzīvoja 1893. gada 1. februārī Turīnas Teatro Regio. Opera guva lielus panākumus un pavēra komponistam ceļu uz pasaules operteātru skatuvēm. Latvijas Nacionālajā operā “Manona Lesko” iestudēta trīs reizes – 1938., 1969. un 2015. gadā.

Koncertuzveduma skatuves noformējumam tiks izmantota Mārtiņa Vilkārša scenogrāfija “Manonas Lesko” iestudējumam. Koncertuzveduma režisore būs Elita Bukovska. Pārējās lomas interpretēs Latvijas Nacionālās operas solisti, piedalīsies Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.

Biļetes uz “Manonas Lesko” koncertuzvedumu var iegādāties LNO un “Biļešu Paradīzes” kasēs, kā arī internetā: https://www.bilesuparadize.lv/events/event/62676

Pievienot komentāru