Nosauktas pašas netīrākās cilvēka ķermeņa daļas, kuras mēs bieži aizmirstam nomazgāt. Tas ir bīstami…

Pirksti starp kājām

Mazgājoties dušā, lielākā daļa ziepju un ūdens notek pa kājām, bet tas nepietiekami attīra vietu starp kājām. Āda starp kāju pirkstiem nerada tik daudz tauku kā citās ķermeņa daļās, taču šīs vietas ir būtiski mazgāt. Galvenā problēma ir tā, ka tur uzkrājas atmirušās ādas šūnas un netīrumi, kas, uzkrājoties, var izraisīt sēnīti.

Pēdas var daudz svīst, un, valkājot slēgtus apavus, sviedri tiek aizturēti, un tas veicina baktēriju un sēnīšu vairošanos, pēdu mikozi. Pēdas kļūst niezošas, lobās, uz ādas parādās izsitumi vai plaisas.

Neregulāra mazgāšanās starp pirkstiem var izraisīt bakteriālu dermatītu, ādas infekciju, kas var izplatīties augšup pa kājām. Īpaši svarīgi regulāri mazgāt pēdas un starp pirkstiem ir diabēta slimniekiem, jo viņiem ir daudz zemāks ādas infekciju slieksnis.

Nabas iekšpusē

Naba ir tumša un mitra vieta ar daudzām krokām, un tas rada ideālu vidi atmirušo ādas šūnu, sviedru un citu mikroorganismu, piemēram, baktēriju un sēnīšu, uzkrāšanai.

Netīrumu, baktēriju un sēnīšu uzkrāšanās var radīt nepatīkamu aromātu, kā arī pastāvīga ādas berzēšanās pret ādu var padarīt šo vietu vairāk pakļautu infekcijām, no kurām visbiežāk sastopamas stafilokoku un rauga infekcijas.

“Šī zona var kļūt ļoti iekaisusi, sarkana, niezoša, zaļa un pat kraupjaina,” skaidroja Dr. Pardī.

Naba jātīra regulāri, vismaz katru otro dienu. Nav īpašu prasību nabas mazgāšanai. Ir rūpīgi jāizvēlas dušas līdzeklis, ņemot vērā jūsu ādas īpašības.

Un nabas vieta ar ziepēm un ūdeni viegli jāizmazgā ar pirkstu, pēc tam jānoskalo ar ūdeni. Daudzi cilvēki šādai tīrīšanai izmanto vates tamponu, taču ārsti apgalvo, ka tas ne vienmēr ir droši.

“Jāuzmanās nerīkoties pārāk agresīvi, piemēram, ar vates tamponu bakstot šo vietu, jo tas var radīt papildu traumas,” uzsver eksperts.

Leave a Comment