Noklausies! Ar interesantu dziesmu Latvijas mūzikā sevi pieteicis jauns mākslinieks

Darbs pie debijas albuma aizsācies jau 2018. gadā, Danielam Lauvam (Dan Lion) dzīvojot Lielbritānijā, Eseksā. “Trompete” ir pirmā albumam tapusī muzikālā skice. Tās tēmu sākotnēji bija plānots izpildīt ģitārai, taču dzīve karstākajā Anglijas grāfistē iedvesmoja to uzticēt džeza karalienei – trompetei.

Foto – Aksels Shot It

Atgriežoties Latvijā, debijas albuma mikss un “māsters” tapis sadarbībā ar ierakstu studiju “No Fuss Audio”, kas atrodas Tukumā. Albums klausītājus sasniegs jau 2023. gada pavasarī.

Jaunais mākslinieks Daniels interesi par mūziku esot izrādījis jau bērnībā, kad esot veicis skaņu ierakstus magnetafonā un bieži lūdzis tēvam atskaņot džeza mūziku. Daniela tētis, kurš ilgus gadus nodarbojies ar mūziku, atceras, ka bērnībā dēlam īpaši paticis trompetists Dizzy Gillespie. Jūtams, ka tas atstājis nospiedumu arī uz Daniela debijas singlu.

Skolas laikā Daniels spēlējis ģitāru dažādos kolektīvos, kas ļāvis iepazīties un izveidot draudzību ar Latvijā un pasaulē šobrīd pazīstamiem mūziķiem. Atrast savu skanējumu bijis ilgs, taču nozīmīgs process. Daniela izpildītā un komponētā mūzika pieredzējusi neskaitāmas transformācijas līdz piezemējusies instrumentālajā mūzikā ar elektronikas un ambient elementiem.

Mūziķis izsaka lielu pateicību visiem, kas snieguši iedvesmu un palīdzīgu roku singla, kā arī albuma tapšanā. Jo īpaši skaņu inženierim Valērijam Černejam un trompetistam Viesturam Galeniekam.

Noklausies Daniela singlu “YouTube”:

 

Leave a Comment