Neziniet, ko darīt ar nātrēm? Iemērciet tās!

Pēc tam, sarunājoties, kaimiņiene reiz man pajautāja, priekš kam es pavairoju nātres savā dārzā. Viņai piedodams tāds jautājums: visu dzīvi nodzīvojusi pilsētā, un nemaz nezināja, kā droši piebarot savus augus. Tāpēc es viņai pastāstīju, ka nātres – tas ir visvērtīgākais mēslojums ne tikai augiem, bet arī viens no vitamīniem bagātākajiem augiem cilvēkiem (pavasarī es no tām vāru gan zaļo borsču, gan arī pievienoju salātiem).

Pie reizes viņai pastāstīju, kā es taisu nātru mēslojumu.

Savācu pēc iespējas vairāk nātru, sasmalcinu un lieku mucā, pēc tam apleju ar lietusūdeni, pa virsu uzlieku slogu, un pāri mucai nosienu setu, lai šķidrumā neiekļūtu visādi kukaiņi. Laiku pa laikaim uzlējumu obligāti apmaisu. Pēc 10 – 14 dienām mēslojums gatavs! Bet pirms tam, kā to liet uz augiem, es atšķaidu to proporcijā 1:15. Mēsloju savus augus ne ātrāk kā sešas stundas pēc laistīšanas (sausu augsni mēslot nedrīkst – var apdedzināt saknītes). Parasti es laistu vakarā, bet no rīta jau pievienoju piebarojumu.

Кad darba šķīdums beidzas, es vēlreiz atšķaidu to ar ūdeni un atkal nostādinu. Gatavo, otro mēslojumu es atšķaidu proporcijā 1:8 (1 litrs uzlējuma uz 8 litriem ūdens). Atlikušo masu es neizmetu, bet nospiežu un lieku pie tārpiem (es vēl arī tārpus pavairoju). Pēc tādas cienāšanas tārpu paliek daudz vairāk.

avots

Leave a Comment