Nezāles nāk palīgā: noteikti augsni stādīšanai

Protams, ir jācīnās ar nezālēm, bet vienlaikus no tām var gūt arī zināmu labumu. Piemēram, vieta, kur aug konkrēta nezāle, var būt piemērota dažādu kultivētu augu stādīšanai.

Parasti tie ir augi, kuriem nepieciešama galvenokārt sārmaina, skāba, neitrāla vai auglīga augsne. Tādējādi bez papildu līdzekļiem un specifiskām iekārtām, tu vari uzzināt, kur stādīt dažādus augus.

Skābā augsnē galvenokārt aug piparmētra, zaļās sūnas, sila virsis, ceļtekas, grīšļi, lakači ar rozā ziediem. Vidēji skābā augsnē labprāt aug rudzupuķe, gaiļpieši, tīruma kosa, eiforbijas, parastā māllēpe, trejkrāsu vijolīte un ļauna gundega.

Augsnē ar neitrālu skābi aug parastā virza, āboliņš, kumelīte, tīruma pērkone un ganu plikstiņš. Šādā augsnē stādi spēj lieliski aklimatizēties.

Uz sārmainas augsnes aug tādas nezāles kā cekuliņi, lakači ar violetiem ziediem, magones. Bet nedaudz sārmainā augsnē – balodenes, tīruma zvēre un tīteņi.

Auglīga augsne būs piepildīta ar tādām nezālēm kā gundegas, pienenes, nātrene un podagras gārsa.

Augsnes minerālais sastāvs ir ļoti svarīgs, un to var noteikt arī no nezālēm. Liels kalcija daudzums dominē tajās augsnē, kur aug saulroze un dzeltenā dzegužkurpīte. Ja augsnē būs slāpekļa trūkums, tur augs tādas nezāles kā āboliņš, lucerna un rasenes. Bet, ja slāpekļa atlikums augsnē ir pārāk liels, tur augs melnais plūškoks, kodīgā gundega, apiņi, kliņģerīte un balodenes.

avots: vrutmilife.com

Pievienot komentāru