Nenobeidz viņus ar savu mīlestību: pieci eksperta padomi istabas augu kopšanā

Kad dārzkopības sezona beidzas, visa mūsu uzmanība tiek pievērsta telpaugiem. Un galvenais šeit ir “nesmacēt savus puķupodus ar pārlieku lielu mīlestību”.

Dārzkopības eksperts Deivids Domonijs dalās ar padomiem, kā saglabāt jūsu telpaugus veselīgus. Šeit ir Deivida seši labākie padomi.

Nenobeidz viņus ar savu mīlestību

Lielākā daļa istabas augu mirst no pārmērīgas kopšanas. Runa nav par nolaidību, bet par to, ka augi tiek laistīti pārāk bieži. Telpaugu īpašnieki, kuriem augi atrodas dekoratīvos podos bez caurumiem apakšā, riskē tos vienkārši noslīcināt.

Lieko ūdeni komposts absorbē, izspiežot gaisu un augs sāk pūt. Labāk ir skatīties, kā augs vīst un tad to laistīt, nekā pārlaistīt savu ziedu. Pirmajā gadījumā pēc laistīšanas zieds ātri atjaunosies. Otrajā viņš mirs.

Lasi vēl: Neizmetiet mandarīna miziņu: tā palīdzēs cīnīties ar sliktu garastāvokli un slimībām

Lai visus ziedus laistītu uzreiz un nepārlaistītu, vannā var ieliet apmēram 3-5 cm ūdens un ievietot tajā visus istabas augus. Atstājiet tos apmēram stundu, lai tie uzņemtu tik daudz ūdens, cik nepieciešams, pēc tam ļaujiet tiem notecēt un novietojiet tos atpakaļ uz palodzes.

Atrodiet viņiem īsto vietu

Lielākajai daļai cilvēku, kuriem ir palodzes, ir kārdinājums novietot uz tām savus istabas augus, lai padarītu telpu gaišāku, dodot augiem nepieciešamo saules gaismu. Tomēr palodzes nav piemērotas visiem augiem, it īpaši, ja logs ir vērsts uz saulaino pusi. Tādi augi kā sukulenti un kaktusi var labi izdzīvot pilnā saules gaismā, taču daudziem citiem augiem neklājas labi, un tiem var rasties tādas problēmas kā lapu apdegums.

Lielākā daļa augu plaukst spilgtā, bet netiešā saules gaismā. Turklāt augiem uz palodzēm var rasties citas problēmas: caurvēja un temperatūras izmaiņas.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment