Ne smiltis, ne sāls: lēts reaģents pret apledojumu uz pakāpieniem un celiņiem

Mēs jums pastāstīsim, ar ko apkaisīt ledainus celiņus, lai tie nebūtu slideni, un ledus uzreiz izkustu.

Pie mīnus temperatūras uz ielas un stipra sala sākas apledojums – dabas parādība, kas sagādā daudz neērtību. Pirmkārt, uz apledojušiem ceļiem nevar steigties strādāt – ļoti slidenas, un, otrkārt, var viegli nokrist un gūt traumas.

Ar ko var apkaisīt ledu, lai tas nebūtu slidens

Parasti mājokļu un komunālo pakalpojumu darbinieki izmanto speciālu reaģentu, kas palīdz padarīt ietves virsmu stabilāku. Populāras ir arī smiltis un sāls – lai gan šī ir dārgāka metode, tomēr ļoti pazīstama.

Tomēr ir vēl 2 līdzekļi, kurus ir pilnīgi iespējams izmantot, īpaši, ja jums pašiem ir jāsaprot, kā no ledus notīrīt piemājas bruģi vai pakāpienus.

Etiķis

Parasts galda etiķis ir lielisks ledus reaģents, jo tam ir ļoti zems sasalšanas punkts. Ja uz ledus uzklāsiet etiķi, tas ātri izkusīs un ūdenim nebūs laika sasalt.

Viss, kas jums nepieciešams, ir sajaukt etiķi un ūdeni traukā proporcijā 1:1 un apsmidzināt problemātisko vietu ar smidzinātāju. Ja ledus garoza ir pārāk bieza, dubultojiet etiķa daudzumu.

Soda

Vēl viens ekonomisks līdzeklis pret apledojumu uz ceļa, kas ir teju katrā mājās. Soda jālieto tāpat, kā tad, ja esat nolēmis celiņus apkaisīt ar smiltīm, – vienkārši apstrādājiet pakāpienus vai ietves segumu ar cepamās sodas pulveri.

Tā darbojas lēnāk nekā etiķis, taču arī tā labi šķaida ledu. Turklāt – tā nodrošina saķeri starp apaviem un ceļa segumu un ir droša arī dzīvniekiem.

Kā pagatavot nevainojamu līdzekli, lai noņemtu ledu ātri un efektīvi, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment