National Geographic publicējis ikgadējo sarakstu ar vietām, visā pasaulē, kuras vērts apmeklēt 2024. gadā. Kura Baltijas valstu pilsēta iekļuvusi sarakstā?

Sarakstā iekļautas gan atsevišķas pilsētas un veselas valstis vai provinces, gan gleznaini dabas nostūri.

Pazīstamais žurnāls “National Geographic Traveler” publicējis sarakstu ar 30 vietām visā pasaulē, kuras vērts apmeklēt 2024. gadā.

Aptuveni puse no sarakstā iekļautajām vietām atrodas Eiropā.

Starp pilsētām, kuras vērts apmeklēt, ir Siaņa (Ķīna), kas vislabāk pazīstama ar saviem terakotas karavīriem, kuri ir iekļauti UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, Lima (Peru), kas pēdējo gadu laikā kļuvusi par vienu no slavenākajiem gastronomiskajiem galamērķiem pasaulē, un Tainaņa, Taivānas sākotnējā galvaspilsēta, kas 2024. gadā svinēs 400 gadu jubileju.

Dažos gadījumos National Geographic izcēla veselas provinces vai štatus. Amerikas Savienotajās Valstīs bija divas – Teksasa un Ņujorka. Ņujorkas štatā žurnāls iesaka apmeklēt Leikplesidu un Niagāras ūdenskritumu. Savukārt Teksasā ir dažas lieliskas vietas, kur 2024. gadā vērot pilnīgu Saules aptumsumu.

Lasi vēl: Finanšu horoskops visām zodiaka zīmēm nedēļai no 12. līdz 18. februārim

National Geographic uzslavēja arī Indijas ziemeļu štatu Sikimu, kas atrodas Himalajos netālu no valsts robežām ar Butānu un Nepālu. Provinces dārgakmens ir Kančendžanga, trešais augstākais kalns pasaulē.

Sarakstā ir arī daudzas skaistas dabas vietas. To vidū ir Atakamas tuksnesis Čīlē (sausākā vieta pasaulē), Dominikas sala Karību jūras reģionā ar tās sulīgo veģetāciju un sausie Andrefanas meži Madagaskarā, kas slaveni ar baobabiem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment