Meteorologs Toms Bricis brīdina: sniegs un sals vēl, visticamāk, atgriezīsies. Kad tas notiks?

Foto – Pexels

Lai arī nākošnedēļ Latvijā tiek solīts patiešām pavasarīgs laiks, meteorologs Toms Bricis “Facebook” publicējis arī kādu “brīdinājumu” – sniegs un sals vēl var atgriezties!

“Tālākās prognozēs gan joprojām parādās iespējamība, ka marta otrajā pusē pie mums var ieplūst arī aukstākas gaisa masas ar sniegu, taču vismaz tuvākajās dienās tas nenotiks,” – viņš raksta.

Un tomēr – kad tas varētu notikt un cik lielam salam vajag gatavoties?

Lasi vēl: “Šis ir joks, vai ne? Lūdzu, sakiet, ka šis ir joks…” – Daugavpils pašvaldības apsveikums Sieviešu dienā sasmīdina soctīklus

Šā brīža prognozes liecina, ka nākamās nedēļas sākumā laiks saglabāsies sauss un termometra stabiņš pat manāmi pakāpsies. Ja prognozes piepildīsies, nedēļas otrajā pusē daudzviet Latvijā gaiss varētu iesilt pat līdz plus 10 grādiem.

“Šajā, tik ļoti sarežģītajā laikā…” – populārā dziedātāja Samanta Tīna nāk klajā ar jaunumiem

Foto – ekrānuzņēmums

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Tomēr, kā jau Bricis norāda – sniegs un sals vēl var atgriezties un arī iepriekšējo gadu novērojumi liecina, ka martā ne sniegs, ne sals nav bijis nekas ārkārtējs. Viesojoties raidījumā “Rīta Panorāma” Tomam tika uzdots jautājums, vai automašīnām ziemas riepas jau droši var nomainīt ar vasaras riepām, uz ko meteorologs atbildēja noraidoši, jo, visticamāk, martā sniegs un sals vēl patiešām būs. To, cik ilgi tas noturēsies un cik lielas sniega masas gaidāmas – tiklīdz parādīsies precīzākas prognozes, tās tiks izziņotas.

Pievienot komentāru