Meteorologs Toms Bricis brīdina: Jaungada naktī visu Latviju sagaida ļoti nepatīkamas laika prognozes

Foto – Pexels

Meteorologs Toms Bricis brīdina, ka nākošnedēļ daļā Latvijas gaidāms ļoti stiprs sals – pat līdz -20 grādiem. Kur tieši jābūt gataviem šādiem “pārsteigumiem”? Viņš ar savām prognozēm dalījies socvietnē “Facebook”.

“Nākamnedēļ Vidzemē un Latgalē naktīs temperatūra tuvosies -20 grādiem;
Dažviet pēc šī atkušņa sniega sega neatjaunosies vai būs ļoti plāna, tāpēc kailsals var kaitēt augiem”, – viņš raksta.

Jau vēstīts, ka arī 31.decembrī visā Latvijas teritorijā kļūs aukstāks, un 2024.gada pirmajā nedēļā valdīs stabils sals, tā vismaz šobrīd liecina prognozes.

Sestdien vēl visā Latvijā esot gaidāms atkusnis, gaisa temperatūra visu diennakti turēsies no 1 līdz 6 grādiem plusā, brīžiem līņās, un vietām gaidāms arī slapjš sniegs.

Savukārt svētdien, gada pēdējā dienā, 31.decembrī, gaisa temperatūra nedaudz pazemināsies – tā būs jau zem nulles Vidzemē, bet jau nakts laikā tāda tā būs arī visā Latvijas teritorijā.

Foto – Unsplash

Sagaidot Jauno gadu, kļūs aukstāks. Temperatūra naktī gan Vidzemē, gan Latgalē jau tuvosies -20 grādu atzīmei, bet dienā pieturēsies sals no -3 līdz -15 grādiem valsts austrumu rajonos.

Tikmēr lai arī Latvijā brīžiem gaidāms sniegs, nokrišņi netiek solīti daudz, un vietām – tur, kur sniega sega nokususi pavisam vai tā ir visai plāna, tā biezāka arī nekļūs. Šī iemesla dēļ gaidāms kailsals, kas var ļoti kaitēt kultūraugiem.

Pievienot komentāru