Mēs jautājām 63 sievietēm par viņu ķermeņa apmatojumu, un viņu atbildes mūs šokēja

Jau no agras bērnības mēs mācāmies par to, kā varam noņemt ķermeņa apmatojumu, nevis kā varam to pieņemt.

Neskatoties uz to, ka 2010. gados mēs pieredzējām pārmaiņas, runājot par ķermeņa apmatojumu (atceraties, kā cilvēki krāsoja padušu apmatojumu un Mailija Sairusa izraisīja ažiotāžu, parādoties uz sarkanā paklāja ar neskūtām padusēm?), pēdējā laikā mēs redzam, ka ķermeņa apmatojuma saglabāšana joprojām ir stigma.

Tas pamudināja ekspertus izveidot anonīmu anketu, kurā tika aptaujātas 63 sievietes par viņu ķermeņa apmatojumu.

Kā tika veikta aptauja

Mēneša laikā tika aptaujātas sievietes vecumā no 18 līdz 70+ gadiem no Amerikas Savienotajām Valstīm un Apvienotās Karalistes. Aptaujā tika iekļautas arī dažādu tautību, rasu un dzimumu pārstāvju atbildes, lai dati būtu iekļaujošāki un daudzveidīgāki.

Kādi ir mūsu skūšanās paradumi?

Aptaujā 14 % respondentu atbildēja, ka regulāri skuj visus ķermeņa matiņus, bet 54 % dod priekšroku tikai dažu ķermeņa daļu matiņu skūšanai. Pārējie dati liecina, ka 25 % sieviešu ķermeņa apmatojumu noņem tikai īpašos gadījumos, bet divi procenti pieturas pie skūšanās.

Runājot par visizplatītākajām vietām, no kurām cilvēki visbiežāk noņem matiņus, nepārprotami uzvarēja paduses (98 %), bet kājas un kaunuma apmatojums atpaliek ar attiecīgi 83 un 65 %. Interesantākais atklājums bija tas, ka 18 % respondentu minēja vēdera apmatojuma noņemšanu, kas pēdējos gados sievietēm ir kļuvusi izplatītāka darbība.

No sievietēm, kuras noņem ķermeņa matiņus, 95 % skūšanai izmanto skuvekli. Aptauja arī liecina, ka iecienītas ir arī tādas mājas procedūras kā ķīmiskie epilatori (11 %) un vaksācijas komplekti (11 %). No otras puses, daži dod priekšroku profesionāļiem – 22 % apmeklē vaksētāju un 13 % izvēlas epilāciju ar lāzeru.

Kā mēs patiesībā jūtamies attiecībā uz ķermeņa apmatojuma noņemšanu?

Kad runa ir par ķermeņa apmatojuma noņemšanu, aptuveni 81% aptaujāto sieviešu norādīja, ka viņām patīk tas, kā āda izskatās pēc skūšanās, savukārt aptuveni 83% sieviešu apgalvo, ka viņām patīk tas, kā āda jūtas. Taču procentuālais īpatsvars, kas iezīmējās visvairāk, un galvenais iemesls, kādēļ mēs vispār veicām šo aptauju, ir tas, ka 30 % aptaujāto apgalvo: “Tā es vienkārši vienmēr esmu darījusi.”

Kāpēc tas tā ir? Šeit ir vairāki faktori. Jautāti par to, kas ietekmē mūsu skūšanās paradumus, 41 procents respondentu atbild, ka lēmumu pieņemšanā ir iesaistīti plašsaziņas līdzekļi, kas nebūt nav jauns atklājums.

Lasi vēl: Biešu eliksīrs organisma detoksikācijai

Kā aptaujā dalījās viena sieviete: “Bērnībā par to, ka neievēroju šīs prasības par pilnīgu skūšanos, nozīmēja, ka par tevi ņirgājās, tāpēc es vienmēr esmu jutusi spiedienu regulāri skūties, lai izskatītos “reprezentabli”. Pēdējo gadu laikā man patiešām ir izdevies saprast, cik tas ir muļķīgi, un tā vietā pieņemt to, kas man šķiet piemērots. Galu galā, tas ir tavs ķermenis, un tu vari darīt, ko vien vēlies!”

Papildus plašsaziņas līdzekļiem aptaujātās sievietes apgalvo, ka viņu skūšanās paradumus būtiski ietekmē arī partneris (32%), draugi (38%) un slavenības (16%).

Kā mēs izturamies pret ķermeņa apmatojumu?

Neraugoties uz ārējiem faktoriem, lielākā daļa aptaujāto atzina, ka viņas dara to, kas viņām šobrīd šķiet pareizi. Ķermeņa apmatojuma saglabāšana vai noņemšana tiek uzskatīta par personīgu izvēli. Daudzas atzīmē, ka mūsdienās viņas mazāk laika velta skūšanai. Viena sieviete stāsta: “Esmu kļuvusi daudz brīvāka attiecībā uz skūšanās paradumiem. Man vienkārši vairs tik ļoti nerūp!”

Saskaņā ar aptaujas datiem 21 % iedzīvotāju saglabā kāju apmatojumu, 32 % – kaunuma apmatojumu un 6 % – padušu apmatojumu. Dati arī liecina, ka 81 % atstāj matus uz rokām, bet 46 % atstāj matus uz muguras un 40 procenti atstāj matus uz vēdera.

Leave a Comment