Maigi un piemēroti visur! Banānu apaļie virtuļi

Gadu gaitā esmu uzkrājusi vairāk nekā duci dažādu virtuļu recepšu, un katrai no tām ir sava burvība.

Taču šajā ilgajā kulinārijas ceļojumā esmu beidzot izveidojusi savus personīgos favorītus.

Pirmie, kas noteikti izceļas, ir rīta biezpiena virtuļi. Tie ir vienkārši, ātri pagatavojami, un es tos gatavoju gandrīz katru nedēļas nogali, jo tie ideāli piemēroti nesteidzīgām brokastīm.

Otri favorīti ir garšīgie rauga virtuļi – tie prasa vairāk laika un pacietības, taču gala rezultāts vienmēr ir satriecoši garšīgs un patiešām vērts ieguldītā darba.

Tomēr, pat ja esmu atradusi savus iecienītākos virtuļus, mana vēlme eksperimentēt nav izsīkusi.

Es pastāvīgi meklēju jaunas garšas un tekstūras, ko pievienot savai recepšu kolekcijai.

Šodien man ir prieks dalīties ar jums jaunatklājumu – banānu virtuļu recepti. Šie virtuļi mani patiesi pārsteidza. Cik garšīgi tie ir? Tiktāl, ka pat es, cilvēks, kurš nekad nav īpaši iecienījis banānus, nespēju atturēties un apēdu pusi no daudzuma, ko iegūst no receptē norādītajām sastāvdaļām.

Tas pats par sevi jau ir liels kompliments, jo parasti banāni nav mana izvēle desertos. Tāpēc, ja vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu un neparasti gardu, es jums noteikti iesaku pamēģināt šos banānu virtuļus. Esmu pārliecināta, ka arī jūs būsiet patīkami pārsteigti!

Sastāvdaļas 25-30 gabaliņiem: Velku sausais aktīvais raugs 5 grami silts ūdens 60 ml. nomizoti banāni 150 grami cukurs 50 grami sviests 50 grami citronu sula 1 ēd.k. milti 280 grami augu eļļa 400 ml. pūdercukurs 50 grami

Izšķīdiniet raugu siltā ūdenī.

Blenderī sablendē banānus ar izkausētu sviestu un cukuru.

Rauga maisījumu apvieno ar banānu maisījumu, pievieno citrona sulu un, pakāpeniski pievienojot izsijātus miltus, mīca mīklu. Tas būs ļoti mīksts un lipīgs.

Bļodu ar mīklu pārklāj ar šķīvi un atstāj uz stundu istabas temperatūrā uzrūgt. Zemākā apkārtējās vides temperatūrā mīklai var būt nepieciešams ilgāks laiks.

Uzrūgušo mīklu viegli samīca. Sildiet eļļu uz vidēji lielas uguns. Atdaliet mīklu pa vienai tējkarotei un ievietojiet to sakarsētā eļļā. Cepiet virtuļus, līdz tie ir zeltaini brūni, un noņemiet uz papīra dvieļiem, lai uzsūktu liekos taukus. Gatavos virtuļus pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk tās garšo, ēdot siltus.

Leave a Comment