Maigās šokolādes karameles recepte – Noderēs visai dzīvei!

Pievienojot nedaudz vairāk maigās šokolādes, šī šokolādes-karameļu kombinācija paceļ mājās gatavoto sālīto karameli jaunā līmenī, kas noteikti iekaros jūsu sirdi.

Šī gardā recepte ir kļuvusi par īstu kārdinājumu daudziem, kuriem bija grūti ievērot diētu.

Šokolādes un karameļu savienojums rada tādu garšas sprādzienu, ka vienkārši nav iespējams paiet garām burciņai, nepaņemot vēl vienu karoti.

Šī krēmīgā, neticami gardā karamele ir ideāli piemērota visdažādākajiem gardumiem. Uzsmērējiet to uz svaigi ceptām pankūkām vai kraukšķīgām vafelēm, un jūs iegūsiet desertu, kurš var sacensties ar jebkuru kafejnīcas piedāvājumu.

Tā ir arī lieliska piedeva baltmaizes šķēlei pie tējas, piešķirot tai neatkārtojamu garšu.

Un, protams, nevar nepieminēt, cik lieliski šī karamele sader ar rīta kafiju vai vakara tasi karstas šokolādes.

Šokolādes karamele ir īsts baudījums, kas piešķir jebkuram maltītes mirklim īpašu šarmu. Tas ir viens no tiem gardumiem, kas vienmēr atrod vietu virtuvē, neatkarīgi no tā, vai to izmanto kā dekadentu desertu sastāvdaļu vai kārdinošu uzkodu.

Sastāvdaļas: Velku cukurs 200 grami glikozes sīrups 50 grami ūdens 30 ml. krējums 33% 320 ml. tumšā šokolāde 160 grami

Ēdienu gatavošanas recepte : Katliņā liek cukuru un glikozes sīrupu un pievieno ūdeni. Liek uz plīts un vāra uz vidējas uguns.

Karamelei vajadzētu iegūt dzintara krāsu.

Šajā brīdī, kad maisījums ir sasniedzis nepieciešamo stadiju, noņem katliņu no uguns un pamazām, nepārtraukti maisot, ielej uzkarsēto krējumu. Ir svarīgi šo procesu veikt lēnām un uzmanīgi, lai maisījums saglabātu viendabīgu konsistenci un nerastos pēkšņas temperatūras izmaiņas, kas varētu ietekmēt gala rezultātu.

Noņemot katliņu no uguns, ir pienācis laiks pievienot smalki sagrieztu šokolādi. Tā ir viena no galvenajām šīs receptes sastāvdaļām, kas piešķir karamelei bagātīgu un krēmīgu tekstūru.

Lēnām maisot, ļauj šokolādei pilnībā izšķīst karameļu masā, radot vienmērīgu un gludu maisījumu.

Šis solis ir īpaši svarīgs, jo šokolāde ne tikai piešķir papildu garšu, bet arī palīdz sasniegt vēlamo konsistenci, kas padara karameli par īstu gardēžu cienīgu piedevu.

Pārliek bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un pilnībā atdzesē – vispirms istabas temperatūrā, tad ledusskapī.

Leave a Comment