Ļoti negaidītas un bēdīgas ziņas no Rīgas Zooloģiskā dārza – oficiāls paziņojums

 

Foto – Pexels

Pirmdienas pēcpusdienā, 13.martā, ar skumjām un negaidītām ziņām klajā nācis Rīgas Zooloģiskais dārzs.

Paziņojumā no Rīgas Zooloģiskais dārza teiks, ka mūžībā devies viens no mazākajiem, zoodārza iemīļotākajiem kaķiem vārdā Bjorns.

“Ar skumjām paziņojam, ka esam atvadījušies no viena no mazākajiem, bet arī Rīgas zoodārza apmeklētāju iemīļotākajiem kaķiem – manula Bjorns.

Lasi arī: Viņš tikai filmēja koku virs kura lidoja putni. Bet tagad paskaties video desmito sekundi

Foto – ekrānuzņēmums no “Facebook”.

Bjorns bija sasniedzis astoņu gadu vecumu, kas manuliem nav ne daudz, ne maz. Tomēr pēdējā pusgadā viņu piemeklēja veselības problēmas – vispirms vidusauss iekaisums, pēc tam ārstēšanas laikā parādījās neiroloģiskas komplikācijas, kas ar laiku kļuva nopietnākas.

Tās nepadevās ārstēšanai, tāpēc tika nolemts Bjornu eitanazēt – tas bija smags lēmums visai komandai, jo manulu bija iemīļojuši arī zoodārza darbinieki.

Bjorns dzimis 2014. gada 1. aprīlī Nordens Ark zoodārzā Zviedrijā, un Rīgas zoodārzā nonācis tā paša gada decembrī. Kādu laiku Bjorns dzīvoja kopā ar manulu mātīti, tomēr mazuļu pārim nebija. Kopš 2019. gada viņš bija vienīgais manuls Rīgas zoodārzā, tomēr šiem kaķiem tas netraucē – arī dabā tie ir vientuļnieki.

Pagaidām Rīgas zoodārzā manuli neatgriezīsies, taču pēc dažiem gadiem šīs sugas ekspozīciju atkal izveidot paredzēts “Masterplan 2035” ietvaros – pirmajā, Himalaju, kārtā” – rakstīts Rīgas Zooloģiskā dārza “Facebook” kontā.

Pievienot komentāru