Lieliska torte “Mīļākā”: receptes pamatā ir sulas

Pagatavošana:

  1. Ņemiet trīs 250 ml tilpuma glāzes, apakšā ielejiet mazliet sīrupu un glāzi līdz augšai piepildiet ar ūdeni.
  2. Ņemiet četras nelielas bļodiņas, trīs no tām beriet pa 10 gramiem želatīna, bet ceturtajā beriet 30 g želatīna. Katrā bļodiņā klāt želatīnam lejiet mazliet ūdens, lai tas uzbriestu.
  3. Ņemiet vienu bļodiņu ar želatīnu, izkausējiet to mirkoviļņu krāsnī vai ūdens peldē (tikai sekojiet līdzi tam, lai masa nesāktu vārīties). Ņemiet jums ērtu trauku, kurā savienojiet kopā multiaugļu sīrupu un želatīnu, rūpīgi visu pārmaisiet.
  4. Silikona formā (manas silikona formas tilpums ir divi litri) ielejiet iegūto masu un pēcāk lieciet to ledusskapī, lai sacietē.
  5. Pa šo laiku sagatavojiet saldā krējuma želeju. 600 ml istabas temperatūras saldajā krējumā beriet klāt cukuru – ar lāpstiņu visu pārmaisiet, līdz iegūta viendabīga masa.
  6. 30 gramus želatīna izkausējiet un lejiet klāt krējumam, visu kārtīgi samaisiet. Saldo krējumu daliet trīs vienādās daļās.
  7. Līdzko pirmais sulas slānis būs sacietējis, lejiet formā trešo daļu krējuma masas. Pēc tam lieciet to atkal atpakaļ ledusskapī, lai masa kārtīgi sacietē.
  8. Ķiršu sulā lejiet izkausētu želatīnu, pārmaisiet. Lejiet masu pa virsu sacietējušai saldā krējuama masai. Lieciet masu atpakaļ ledusskapī.
  9. Tad atkal nāk krējuma masa, kurai jāļauj sacietēt, kārta ar ābolu sulu un želatīnu.
  10. Pēdējais slānis būs no saldā krējuma masas – lieciet torti ledusskapī, līdz tā pilnībā sacietēs (apmēram 3 stundas).
  11. Pēc norādītā laika izņemiet torti no ledusskapja, sagrieziet pa porcijām un pasniedziet galdā!

Labu apetīti!

avots

Leave a Comment