Lielbritānijā streikot gatavojas arī medicīnas personāls / māsiņas – protestu un streiku vilnis sasniegs jaunus rekordus

Lielbritānijas medmāsas šonedēļ sāks streiku, skarot jau tā noslogotās slimnīcas un pastiprinot spiedienu uz premjerministru Riši Sunaku, lai apspiestu pēdējo desmitgažu laikā lielāko rūpniecības nozares akciju / protestu vilni.

Streiks notiek laikā, kad streiki kropļo dzelzceļu tīklu un pasta pakalpojumus, lidostas gatavojas pārtraukumiem un jaunākie ārsti, vecmātes un skolotāji gatavojas streikot, draudot vēl vairāk traucēt ekonomiku, kas, visticamāk, jau ir recesijā.

Arodbiedrības vēlas palielināt atalgojumu ar divciparu skaitli, lai neatpaliktu no inflācijas, kas oktobrī sasniedza 11,1%, kas ir augstākais rādītājs 41 gada laikā.

Taču valdība līdz šim ir atteikusies atteikties no atalgojuma un tā vietā cenšas panākt stingrākus likumus, lai apturētu dažus streikus, kas nozīmē, ka nav redzams gals tam, kas tika nodēvēts par jaunu “neapmierinātības ziemu”, atsaucoties uz rūpnieciskajām cīņām Lielbritānija 1978.-79.

Šomēnes ir paredzēti streiki katru dienu. Saskaņā ar Savienības decembrī tiks zaudēts vairāk nekā 1 miljons darba dienu, padarot to par sliktāko mēnesi kopš 1989. gada jūlija.

Leave a Comment