Latvijas zināmākais meteorologs paziņo, kad Latvijā īstenībā iestāsies pamatīga Ziema – “Tas būs drīz!”

Turklāt sniega lielums un aukstums liecina par plaukstošu gadu. Moskītu klātbūtne novembrī var norādīt uz nākamās ziemas mērenumu. Ja pirms sezonas bija daudz saulainu dienu, ieteicams sēt pavasarī.

Zāles trūkums saglabāsies līdz Jurģiem 23. aprīlī, kamēr līdz Mārtiņiem 10. novembrī koki vēl saglabās lapas, kas pašlaik tik tiešām vēl atbilst dabas ticējumiem.

Lasi vēl : Latvijā sākušies procesi kas var būt ļoti bīstami; Baisa prognoze par drīzu nākotni

Līdz pat Mārtiņiem prognozējams mitrs un maigs laiks ar temperatūras svārstībām no +5 līdz +8 grādiem dienā. Tomēr ir nelielas iespējas, ka naktīs temperatūra pazemināsies līdz -1 grādam.

Vila Bukša prognozē Mārtiņa nedēļai no 6. līdz 12. novembrim paredzams laiks ar lēnu nokrišņu biežumu un temperatūras svārstībām no +5 līdz +10 grādiem 10. novembrī.

Otrajā mēneša pusē gaidāmas nakts salnas ar dienas temperatūras svārstībām no -2 līdz +3 grādiem, kā arī neliela snigšana, kas var padarīt ceļus slidenus. Tieši otrajā novembra pusē varēsim sagaidīt patstāvīgu snigšanu un krietni aukstāku laiku.

Lasi vēl : Pavisam drīz šīm mašīnām Latvijā tiks pilnībā aizliegta Tehniskā apskate un piedalīšanās ceļu Satiksmē

Ap (25.11.) paredzami dažādi nokrišņi, galvenokārt sniegs. Nakts temperatūra ap nulli, dienas temperatūra nedaudz palielināsies. Tuvojoties Andreja dienai (30. novembris), Latvijas austrumos gaidāma pamatīga snigšana , ar naktīm, kurās temperatūra noslīdēs līdz -7 līdz -10 grādiem, bet tas jau nemaz vairs nepārsteigs.

Leave a Comment