Latvijā pieaug interese par dalību Zemes stundā

Ar lirisku koncertu sveču gaismā Rīgā, K.K. fon Stricka villā arī Latvijā sagaidīta Zemes stunda. Dažādi Zemes stundai veltīti pasākumi notikuši arī Latvijas reģionos. Un līdzīgi kā citus gadus, arī šogad apgaismojums tika izslēgts dažādiem namiem visā Latvijā.

Zemes stundu Latvijā organizē Pasaules Dabas Fonds (PDF), un tās norisi atbalsta Tetra Pak. Izdarot novērojumus par pašvaldību un dažādu uzņēmumu un organizāciju interesi pieteikt savus pasākumus, var secināt, ka cilvēku iesaiste piedalīties šajā pasaulē lielākajā vides akcijā ar katru gadu aug.

Teju katru gadu mediju pārstāvji mēdz jautāt, vai ir izdevies ietaupīt elektrību. Jāatzīst, ka mēs neesam par to interesējušies, jo Zemes stundas mērķis nav ietaupīt elektrību. Gaismas izslēgšana ir vien simbolisks solis, lai tā pavēstītu par savu apņemšanos būt videi draudzīgākam arī ikdienā.

Šogad Zemes stunda arī notiek dažus mēnešus pirms Saeimas priekšvēlēšanu kampaņu sākuma. Īstenie lēmumu pieņēmēji vai nepieņēmēji ikdienā ir politiķi. Tieši no viņiem ir jāprasa, kā Latvijas iedzīvotājiem tiek nodrošinātas tiesības, ko garantē Satversmes 115. pants. Tas nosaka, ka “Valsts aizsargā ikviena tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, sniedzot ziņas par vides stāvokli un rūpējoties par tās saglabāšanu un uzlabošanu.” Tāpēc PDF aicina arī pēc Zemes stundas saglabāt interesi par vidi, prasīt no politiķiem vides interešu ievērošanu un, izdarot izvēli vēlēšanās, ņemt vērā, cik patiesībā zaļas ir deputātu kandidātu programmas.

COMMENTS

Leave a Comment