Ko varat sēt uz balkona martā, lai iegūtu ražu pēc trim nedēļām

Pavasara sākumā sākas pirmie stādīšanas darbi. Tā kā stādīt zemē vēl ir mazliet pāragri, jūs varat izveidot nelielu siltumnīcu uz sava stiklotā balkona.

Gaisa temperatūra būs pietiekama, lai zaļumiem tur būtu ērti. Ko var sēt martā uz sava balkona, lasiet tālāk.

Redīsi

Tie dīgst jau no +3 grādu temperatūras. Ja martā pēkšņi iestājas salnas, tad stādus var ienest dzīvoklī. Izturība pret salnām ļaus iesēt redīsus martā un pirmo ražu iegūt pēc 18-20 dienām.

Ērtākais redīsu paplātes izmērs ir 600 x 600 mm. Dziļumam jābūt no 50 mm. Laistīšanas laikā paplātes apakšdaļā izveidojiet dažus caurumus liekā ūdens novadīšanai.

Pirms stādīšanas sēklas labāk 20-30 minūtes mērcēt siltā ūdenī. Sēklas sēj 10-15 mm dziļā bedrītē. Pēc tam augsne rūpīgi samitrina un pārklāj ar caurspīdīgu plēvi. Tā pasargās augsni no izžūšanas dīgšanas laikā. Plēve jānoņem, tiklīdz parādās zaļi dzinumi.

Pētersīļi

Vēl viens sala izturīgs augs, ko var audzēt uz balkona. Ja to sēsiet ar konveijera palīdzību ar 2-3 nedēļu intervālu, tad agrā pavasarī varēs noplūkt svaigus zariņus. Pirms sēšanas sēklas 24 stundas jāmērcē rozā mangāna šķīdumā, tad diedzē mitrā marlītē vai papīra salvetē uz radiatora.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 47%

0%

Sēklas jāsēj 1 cm dziļumā un 5-10 cm attālumā. Pētersīļu dīgsti slikti reaģē uz tiešiem saules stariem. Un pētersīļu laistīšana jāveic uzmanīgi, vēlams ar pipeti.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment