Ko sniegt saviem mīļajiem, lai padarītu laimīgu visu Zaļā pūķa gadu: ķīniešu tradīcijas

Dāvanām Zaļā koka pūķa 2024. gadā jābūt ne tikai skaistām, bet arī nozīmīgām, kas atspoguļo cieņu un mīlestību pret šo pasakaino būtni.

Acīmredzamākais un populārākais dāvanu variants Pūķa gadam ir dažādi Pūķa attēli un figūriņas, kā norāda avots.

Tās var būt izgatavotas no dažādiem materiāliem: koka, metāla, akmens, stikla, keramikas utt. Galvenais, lai tie būtu kvalitatīvi un estētiski.

Šādu dāvanu var izvēlēties jebkuram cilvēkam, ņemot vērā viņa gaumi, raksturu un intereses. Piemēram, senlietu cienītājiem derēs sena monēta vai medaļa ar pūķa attēlu, mākslas pazinējiem – glezna vai gravīra ar pūķi, praktiskiem cilvēkiem – pulkstenis vai kalendārs ar pūķi. Vēl viena laba dāvana Pūķa gadā var būt kaut kas, kas saistīts ar Pūķa stihiju – uguni.

Tās var būt sveces, laternas, šķiltavas, kamīni vai pat uguņošanas ierīces. Šāda dāvana simbolizēs siltumu, gaismu un vitalitāti, ko dod Pūķis.

Turklāt uguns ir kaisles un romantikas elements, tāpēc šāda dāvana var būt ļoti piemērota mīļotajam cilvēkam.

Visbeidzot, Pūķa gadā var uzdāvināt ko eksotisku un neparastu, kas asociēsies ar tālām zemēm un piedzīvojumiem.

Tie var būt suvenīri no Ķīnas vai Japānas, kur Pūķis tiek godināts kā dievība, vai no citām Āzijas valstīm, kur tas ir nacionālais simbols.

Ķīnā par īpaši “laimīgu” dāvanu uzskata hongbao (sarkanu aploksni) ar naudu.

Ziemassvētku dāvanas un rotājumi

Šādas dāvanas tiek dāvinātas dzimšanas dienās, kāzās un Jaungada vakarā. Arī saskaņā ar austrumu tradīcijām tuviniekiem var dāvināt augļus (parasti apelsīnus, bet ne bumbierus, kas simbolizē šķiršanos), ziedus, saldumus un citus svētku ēdienus.

Kā redzat, dāvanu izvēle Pūķa gadā ir diezgan plaša un daudzveidīga. Galvenais ir nebaidīties fantazēt un ņemt vērā tās personas individualitāti, kurai vēlaties dāvināt dāvanu. Un tad jūs noteikti viņu iepriecināsiet un piesaistīsiet Pūķa labvēlību.

Pievienot komentāru