Ko likt bedrītēs pirms gurķu sēšanas

Pirms gurķu sēšanas nepieciešams speciāli parūpēties ne tikai par katru bedrīti atsevišķi, bet arī par visu vagu kopumā.

Novērots, ka gurķi spēj pārstrādāt jebkuru organisku materiālu. Tāpēc augsne pirms sēšanas tiek rūpīgi sagatavotas, uzrokot aptuveni 40-45 cm dziļumā un iestrādājot zemē dažādus organiskus atkritumus sākot no zaru atgriezumiem, salmiem un līdz pat pērnajai zālei. Bet, lai šis organiskais materiāls labāk pārstrādātos, tam pievieno pāris saujas amonija nitrāta.

Ko ielikt bedrītēs pirms gurķu sēšanas

Bedrītes dziļumā ir noderīgi nedaudz iekaisīt superfosfāta granulas. Tas pārstrādājas lēni, bet tas būs īsts atradums saknēm. Kad augsne ir sagatavota, to nepieciešams bagātīgi aplaistīt, lai noblietētu zemi un atstāt uz divām nedēļām, lai nosēžas.

Bedrītēs var ielikt visu, ko sirds kāro. Bet pats labākais mēslojums gurķiem būs kālijs. Bez tā gurķu lapas ātri sāk izžūt sākot ar maliņām. Šādu parādību var novērst tikai ar kāliju. Šādam mērķim vislabāk izvēlēties kālija sulfātu.

Bieži vien cilvēki izmanto kompleksos minerālmēslus ar augstu slāpekļa saturu. Tos var izvēlēties pēc savas patikas vai iespējām. Šādi savienojumi palīdz iegūt labākus rezultātus nekā ar paštaisītiem mēslojumiem.

Tāpat bedrītēs var ievietot arī karbamīdu. Uzkaisīts pa virsu augsnei tas zaudē daudz slāpekļa, bet iestrādāts augsnē, tas visu atdos augiem.

Nenoslinkojiet ar mēslojumu ievietošanu bedrītēs, tā ir ekonomiskākā un efektīvākā to izmantošana. Tikai atcerieties, ka granulveida mēslojumi jāiestrādā vismaz 5 cm dziļumā, lai tie neradītu augu lapu apdegumus.

avots

Pievienot komentāru