Kliņģerīšu tinktūra matiem

Lai cīnītos ar taukainiem matiem, var izmantot pašu gatavotu losjonu no kliņģerītēm. Sausas šāda zieda lapas ir jāsaberž pulverī. Divas ēdamkarotes pulvera pārlej ar divām glāzēm verdoša ūdens un ļauj divas stundas nostāvēties. Samitrinot sagatavoto uzlējumu taukainiem matiem, jāļauj līdzeklim uzsūkties 20 minūtes un pēc tam izskalo, neizmantojot šampūnu. Šo procedūru veic divas reizes nedēļā, un pēc trīs nedēļu ilgas ārstēšanas var novērot pārsteidzošus rezultātus.

Populāra ir recepte, kurā kliņģerīšu tinktūra ir apvienota ar rīcineļļu. Šis tautas medicīnas līdzeklis spēj atrisināt vissarežģītākās triholoģiskās problēmas, piemēram, cīnīties ar sausu un taukainu seboreju, kā arī novērst plikpaurību. Tātad, lai cīnītos pret sauso seborēju, kliņģerīšu tinktūra jāatšķaida ar rīcineļļu proporcijā 3:1 (taukainai seboroējai attiecīgi 3:0,5). Iegūtais maisījums masējošām apļveida kustībām jāieziež galvas ādā.

Lai novērstu alopēciju (patoloģisku matu izkrišanu), kliņģerīšu tinktūra jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:3 un, kā aprakstīts iepriekš, jāieziež galvas ādā.

Starp citu, ar kliņģerīšu tinktūras palīdzību var pagatavot brīnišķīgu augu šampūnu. Lai to izdarītu, divas ēdamkarotes kliņģerīšu ziedu jāaplej ar 100 ml ūdens un jāļauj nostāvēties 30 minūtes. Pēc tam uzlējums vienādās proporcijās jāsajauc ar parasto šampūnu. Šis šampūns lieliski atjauno un stiprina jebkura tipa matus. Tas ir īpaši piemērots rudmatainām skaistulēm, piešķirot bagātīgu spīdumu viņu dabiskajiem matiem.

 

Leave a Comment