Ķiploku mēslošana pavasarī: kad, ar ko un kā pareizi mēslot

Organiskie mēslošanas līdzekļi

Lai uzturētu augsnes auglību un nodrošinātu ķiplokus ar barības vielām, var izmantot organisko mēslojumu, piemēram, humusu (3-5 kg/m2), kompostu (2-3 kg/m2) vai biohumusu (0,5-1 kg/m2). Organiskās vielas izklājiet starp ķiploku rindām un viegli samaisiet ar augsni.

Mikroelementi

Lai novērstu kaites un uzlabotu ķiploku augšanu, ir lietderīgi izmantot mikroelementus, jo īpaši boru, mangānu, cinku. Tos var ievadīt īpašu preparātu veidā, piemēram, borskābes (1-2 g uz 10 litriem ūdens) vai mangāna sulfāta (2-3 g uz 10 litriem ūdens).

Lasi vēl: Kā notīrīt pirkstu nospiedumus no jebkuras virsmas: pieredzējušu saimnieču padomi

Kā pareizi barot ķiplokus

Lai mēslošana būtu efektīva un droša augiem, jāievēro daži noteikumi. Ķiplokus barojiet aktīvās dīgšanas fāzē, apmēram 2-3 nedēļas pēc to parādīšanās. Nākamo barošanu var veikt 2-3 nedēļas pēc iepriekšējās barošanas.

Mēslojums jālieto mitrā augsnē pēc lietus vai laistīšanas. Tas palīdzēs izvairīties no sakņu apdegumiem un uzlabos barības vielu uzsūkšanos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Abiem grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 71%

0%

Pēc mēslošanas ķiploki jāaplaista, lai mēslojums izšķīdinātu un iekļūtu sakņu sistēmā. Laistīšanu veic zem saknēm, izvairoties no mitruma uz lapām.

 

 

Leave a Comment